Jan Hermans. © rr

Oud-schepen Jan Hermans keert terug naar Lierse gemeenteraad

Lier -

Jan Hermans (Groen-Lier&Ko) legt maandag de eed van gemeenteraadslid af. Hij volgt Yente Van Oosterwyck op, die om persoonlijke redenen ontslag neemt.

Jan Hermans is een oudgediende in de Lierse politiek. De advocaat zetelde voor het eerst in de gemeenteraad van 1983 tot 1988 voor de toenmalige CVP (nu CD&V). Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 stichtte hij zijn eigen partij: Lier&Ko. Met drie zetels belandde hij met die stadspartij in een coalitie met VLD, CD&V/N-VA en Lier Leeft.

Hermans werd in deze zogenaamde monstercoalitie schepen van Openbare Werken en Mobiliteit. In die hoedanigheid gaat hij de lokale geschiedenisboeken in als de man die verantwoordelijk was voor de veelbesproken heraanleg van de Grote Markt.

Niet verwacht

Na de verkiezingen van 2012 belandde Lier&Ko op de oppositiebanken. Voor de verkiezingen van 2018 sloot de stadspartij een kartel met Groen. Samen behaalden ze vijf zetels. Jan Hermans, die achteraan op een onverkiesbare plaats stond, werd derde opvolger. Toch maakt hij nu opnieuw zijn opwachting in de Lierse gemeenteraad.

“Dat had ik eerlijk gezegd niet meer verwacht. De tweede opvolger woont niet meer in Lier en zo komen ze dus bij mij terecht. Ik ben de voorbije drie jaar de Lierse politiek uiteraard blijven volgen, weliswaar vanop de zijlijn. Ik kom sowieso in een sterke ploeg terecht”, zegt Jan Hermans. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier