Vooral olmen werden al aangeplant op de Zuiderdokken. In de achtergrond is het basketbalveld klaar.

Vooral olmen werden al aangeplant op de Zuiderdokken. In de achtergrond is het basketbalveld klaar. ©  Joris Herregods

Eerste bomen aangeplant op Zuiderdokken en rond museum

Antwerpen -

De voorbije dagen werden bomen aangeplant op het nieuwe park op de Zuiderdokken. Ook in de tuin rond het Museum voor Schone Kunsten arriveerde het eerste nieuwe groen.

Tegen het voorjaar moet het zuidelijk gedeelte van de Gedempte Zuiderdokken klaar zijn. Het toekomstige park begint zich al duidelijk af te tekenen. De trottoir langs de huizen en de meeste wegen en verharde parkdelen zitten in de eindfase. Ook het centrale sportveld met basketbalringen is afgewerkt.

Momenteel wordt vruchtbare aarde aangevoerd, een laag van anderhalve meter, die op de ondergrondse parking Steendok komt. Tegelijk worden vele nieuwe bomen aangeplant. De eerste zitten inmiddels in de grond.

Niet alleen op de Zuiderdokken, ook rond het Museum voor Schone Kunsten groeit een nieuw park. Ook daar zitten wegen en verharde delen in de eindfase en zijn de eerste bomen inmiddels aangeplant. De volgende maand volgen er nog veel meer. In een later stadium krijgen zowel oude als moderne sculpturen een plek in de plantsoenen. Het nieuwe museumpark opent samen met het museum op 25 september.  (fh)

Zicht op Nieuw Zuid vanuit het toekomstige park dat aangelegd wordt op het vroegere Steendok.  

Zicht op Nieuw Zuid vanuit het toekomstige park dat aangelegd wordt op het vroegere Steendok.  ©  Joris Herregods

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio