©  rr

Raadkamer in Amsterdam verlengt overleveringsdetentie van Dave De Kock

Dave De Kock, die in Nederland in de cel zit maar in België berecht zal worden voor de ontvoering en dood van Dean Verberckmoes, blijft in voorhechtenis in afwachting van zijn overlevering. De raadkamer van de Amsterdamse rechtbank heeft vrijdag de overleveringsdetentie verlengd.

Bron: BELGA

De 34-jarige De Kock zit in Nederland in de cel voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en betrokkenheid bij het overlijden van de vierjarige jongen. De onderzoeksrechter in Dendermonde vraagt zijn overlevering voor moord op en ontvoering van Dean Verberckmoes. Het lichaam van Dean werd in Nederland gevonden ter hoogte van Neeltje Jans in Zeeland, en De Kock werd opgepakt in Meerkerk in de provincie Utrecht. Dean werd in België ontvoerd maar er is nog geen zekerheid over waar hij om het leven kwam.

De Kock verscheen vorige week donderdag voor de officier van justitie in Amsterdam, die hem in overleveringsdetentie plaatste. Daarmee startte de overleveringsprocedure. In Nederland moeten alle overleveringsverzoeken van een land uit de Europese Unie door het Amsterdamse parket en de Amsterdamse rechtbank worden behandeld. De raadkamer van de Amsterdamse rechtbank moest vrijdag de beslissing van de officier van justitie toetsen, en de raadkamer oordeelt dat De Cock in overleveringsdetentie blijft.

LEES OOK. “Je moet niet gestoord zijn om een kind te doden”: experts over wat er omgaat in het brein van iemand als Dave De Kock

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio