Groenvakken en bomen moeten het ‘plein’ aan de fietshelling een stuk aangenamer maken. 

Groenvakken en bomen moeten het ‘plein’ aan de fietshelling een stuk aangenamer maken. © Tractebel

‘Pleintje’ aan Parkbrug op Eilandje krijgt groen en bomen

Antwerpen -

De fietshelling aan de Parkbrug, aan de zijde van het Eilandje, wordt van een grijs plein omgebouwd tot een groene zone. Er komen bomen, groenvakken en zitmeubilair. De werken beginnen volgend jaar.

Patrick Van de Perre

Door corona en een aantal andere problemen heeft het tot eind vorig jaar geduurd voor de nieuwe fietshelling klaar was. Die helling moet ervoor zorgen dat fietsers langs de zijde van het Eilandje vlot en snel op en af de brug kunnen rijden.

Het gebied rond de fietshelling bestaat voornamelijk uit een harde ondergrond en zit gekneld tussen kantoor, appartementen en een hotel. Er waren al langer plannen om dit plein te vergroenen, maar dat is niet vanzelfsprekend zonder de doorstroming van de fietsers te belemmeren.

“Verder verblauwen en vergroenen”

Daarom is er nu een plan gemaakt dat voorziet in groenvakken met kleine beplanting, grassen en bomen. Eromheen komen zitbanken en nieuwe straatverlichting. Tegelijkertijd worden ook de verharde delen van het plein opnieuw aangelegd. De nieuw aan te leggen verharding bestaat uit vlakke kasseistenen. Die moeten voor voldoende grip zorgen als fietsers de fietshelling op- en afrijden.

“Met deze ingreep verandert de kale verharde ruimte in een mooi groen plekje op het Eilandje. We werken met groenvakken met diverse grassoorten, planten en esdoorns en er komt een waterbevloeiingssysteem. Dit project is onderdeel van de vergroening en verblauwing die we als stad nastreven”, zegt de schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA).

Annick De Ridder: “Met deze ingreep verandert de kale verharde ruimte in een mooi groen plekje op het Eilandje.” 

Annick De Ridder: “Met deze ingreep verandert de kale verharde ruimte in een mooi groen plekje op het Eilandje.” ©  Joris Herregods

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio