Burgemeesters Dis Van Berckelaer en Bart De Wever 

Burgemeesters Dis Van Berckelaer en Bart De Wever ©  jhs

DEBAT. Is een fusie tussen Borsbeek en Antwerpen een goede zaak?

Als de plannen van burgemeesters Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) en Bart De Wever (N-VA) doorgaan, zal Borsbeek vanaf 2025 het tiende district van Antwerpen zijn. Op de persconferentie in het gemeentehuis van Borsbeek bepleitten beide burgemeesters de fusie als “een win” voor beide partijen.

joro

LEES OOK. Borsbeek wordt tiende district van Antwerpen tegen 2025: “Deze fusie is een win-win”

Volgens Van Berckelaer is een fusie met een buur voor een kleine gemeente als Borsbeek onvermijdelijk. Als het dan zover moet komen, dan liefst met grootstad Antwerpen. Op die manier bekomt Borsbeek het statuut van district en dat is volgens beide sprekers de beste garantie om de eigenheid te behouden. De fusie biedt Borsbeek ook financiële ademruimte om eindelijk zaken aan te pakken, zoals heraanleg van straten.

Bart De Wever stelde dan weer dat de gebiedsuitbreiding van de stad een teken aan de wand is dat Antwerpen er tegenwoordig financieel goed voor staat en dat de toekomst voor Antwerpen er rooskleurig uit ziet.

Wie haalt er volgens jou het meeste voordeel uit een fusie tussen Borsbeek en Antwerpen? Geef hier je mening en kijk wat de andere lezers vinden:

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio