© BFM

Niemand in verdenking gesteld in verdere onderzoek naar dodelijke schietpartij in Brecht

Brecht -

In het gerechtelijk onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Brecht is momenteel niemand in verdenking gesteld. Dat meldt het Antwerps parket in een persbericht. Eerder deze maand werd een ontvluchte Nederlandse gevangene (21) doodgeschoten bij een schietpartij met de politie.

Op woensdag 12 januari stond Sint-Lenaarts (Brecht) in rep en roer. Na een achtervolging vanuit Hoogstraten raakten ploegen van de lokale politiekorpsen Noorderkempen en Voorkempen op de Mallebaan verwikkeld in een vuurgevecht met Kenneth B. (21), een voortvluchtige Nederlandse gevangene. B. werd daarbij door verschillende politiekogels geraakt. De aanwezige politiemensen startten meteen met de reanimatie, die werd overgenomen door de hulpdiensten. Tevergeefs, B. overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

LEES OOK. “Kenneth wou zijn leven weer op de rails krijgen”

Er werd een onderzoeksrechter gevorderd voor een onderzoek naar de gijzeling enerzijds en het schietincident anderzijds. De acht betrokken politiemensen van de zone Noorderkempen en Voorkempen werden diezelfde avond nog ‘categorie 4 verhoord’ door het Comité P., wat impliceert dat ze tijdens hun verhoor van hun vrijheid beroofd waren.

Vakbond verontwaardigd

Daar reageerde de politievakbond verontwaardigd op, maar het parket licht nu die aanpak toe in een persbericht. “Er werd gekozen om de acht betrokkenen te verhoren in bijstand van een raadsman. De snelle wijze waarop alle betrokken politie-inspecteurs konden worden verhoord, heeft voor een meerwaarde gezorgd in het onderzoek en heeft ervoor gezorgd dat bepaalde elementen snel verduidelijkt konden worden”, aldus parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Het gerechtelijk onderzoek loopt intussen verder. Uit dat onderzoek moet blijken of de politie geen fouten gemaakt heeft. Het is voorlopig nog wachten op de expertiseverslagen van de aangestelde deskundigen, die aan het dossier zullen worden toegevoegd. Op dit moment is er niemand in verdenking gesteld.

Nog opmerkelijk: het parket stelde aan alle media de vraag om videobeelden die door getuigen werden gemaakt offline te halen. “De nieuwswaarde lijkt intussen te zijn vervangen door een blijvende confrontatie van de feiten tegenover de familie van het slachtoffer en ten aanzien van de betrokken politie-inspecteurs”, zegt Aerts.

LEES OOK. STANDPUNT. Als de politie iemand doodschiet, telt elk detail

jtp

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio