Enkele van de jongste leerlingen grasduinen in de gedichten van hun generatiegenoten. 

Enkele van de jongste leerlingen grasduinen in de gedichten van hun generatiegenoten. © JAA

Leerlingen Sint-jozef handig met gereedschap en elektronica, maar ook met woorden

Schoten -

Ook in een technische school zoals het Sint-Jozefinstituut ging gedichtendag niet onopgemerkt voorbij. De school voor aankomende ingenieurs, vakmannen en technologische specialisten beschikt duidelijk ook over heel wat poëtisch talent.

De verzamelde gedichten van Sint-Jozef

De verzamelde gedichten van Sint-Jozef © JAA

Eerst een correctie. Sint-Jozef maakt er in de plaats van één gedichtendag meteen een hele gedichtenweek van. “Maandag, dinsdag en woensdag werden volgepland met het maken van gedichten in elke klas. Per 2 maakten de leerlingen een gedicht volgens de opdracht die voor die graad voorzien was”, vertelt leerkracht Nederlands Barbara de Laet, die samen met collega Griet Boden en andere leden van de vakgroep Nederlands haar schouders zette onder de gedichtenweek.

Donderdag en vrijdag fleurden de gedichten – per jaar samengebracht op grote panelen – tentoongesteld de speelplaats. Zo kon elke leerling en elke leerkracht elk werkje uitgebreid bewonderen. Dankzij een doordachte planning, kreeg elke klas de gelegenheid om de gedichten te lezen, rustig, op eigen tempo en zonder te worden gestoord door andere leerlingen. Ook directeur Inge Duchesne kwam een kijkje nemen en stond te kijken van het resultaat.

De stemmen worden uitgebracht.

De stemmen worden uitgebracht. © JAA

Wedstrijd

De organisatoren koppelden ook een wedstrijd aan het evenement. Iedere leerling kon zijn/haar stem uitbrengen en in stemdozen stoppen. Tijdens het weekend zullen leerkrachten alle stemmen optellen en de winnaars bekendmaken.

Via schermen op de speelplaats en smartschool zullen de winnaars bekendgemaakt worden. “De winnaars zien zich verzekerd van veel eer, maar mogen dinsdag ook genieten van een gratis lunch. De winnende leerlingen mogen op kosten van de school een broodje en een drankje bestellen van een de sponsorende broodjeszaak Scala’s.

“Zo, werd gedichtendag in het Sint-Jozefinstituut een heus miniprojectje waarin veel tijd en werk gekropen zijn, maar met als beloning een mooie speelplaats en leerlingen die gemotiveerd zijn om te winnen! En een meer dan ooit trotse vakgroep Nederlands/PAV, die hun leerlingen hiermee graag in de bloemetjes willen zetten”, besluit de Laet. (jaa )


 

 © JAA


 

 © JAA


 

 © JAA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio