Burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) en voorzitter van de gemeenteraad Jolien Vrints (DBM) beleefden hun vuurdoop.  

Burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) en voorzitter van de gemeenteraad Jolien Vrints (DBM) beleefden hun vuurdoop.  ©  kma

Girlpower in gemeenteraad Malle

Malle -

Alle meisjes aan de macht, zong Yasmine indertijd al. En in Malle is dat sinds donderdag toch wel het geval, met twee leading ladies in de gemeenteraad. De zitting van 27 januari was de vuurdoop voor Sanne Van Looy (N-VA) in de hoedanigheid van burgemeester. Jolien Vrints (DBM) leidde dan weer haar eerst gemeenteraad als voorzitter. Beide dames deden dat meteen met veel flair.

Kristin Matthyssen

Geen glazen plafond voor vrouwen in de lokale politiek in Malle. Het vertrek van Harry Hendrickx (DBM) als burgemeester in Malle zorgde voor een hele stoelendans. Dirk Gerinckx (N-VA), gewaardeerd voorzitter van de gemeenteraad de voorbije drie jaar, werd schepen. DBM droeg Jolien Vrints voor als zijn opvolger. Zij deed dat meteen net als Gerinckx zonder veel aarzelingen op dezelfde vlotte manier, hoewel het met zo’n hybride zitting toch niet altijd even evident is om de stemmen te tellen. Maar het ging Vrints goed af. Ook Sanne Van Looy nam vaak het woord en handelde veel vragen vanuit de oppositie af.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio