Kristof Budts in zijn nieuwe zaak Samen Fit in het centrum van Putte. 

Kristof Budts in zijn nieuwe zaak Samen Fit in het centrum van Putte. © Dirk Vertommen

Samen Fit zet minder sportieve mensen toch aan het sporten: “In groep bewegen is makkelijker vol te houden”

Putte -

In het centrum van Putte opent dit weekend het gloednieuwe sport- en gezondheidscentrum Samen Fit. Kristof Budts, die in Mechelen actief was als Bewegen Op Verwijzing-coach wil de drempel om te sporten er zo laag mogelijk maken. “De ervaring die ik in mijn vorige jobs opdeed, komt nu goed van pas”, zegt hij.

Stijn Van de Sande

Na zijn studies lichamelijke opvoeding ging Kristof Budts uit Sint-Katelijne-Waver aan de slag bij een fitnesscentrum. Daar kwam hij in contact met speciale kinesitherapeutische toestellen die het veiliger en gemakkelijker maken om te sporten. Nadien ging hij aan de slag als Bewegen Op Verwijzing-coach in Mechelen. In die functie begeleidde hij patiënten die van hun dokter meer moesten bewegen naar een gezondere en sportievere levensstijl.

“De ervaring die ik in die jobs opdeed, wil ik nu combineren in mijn eigen zaak”, zegt Kristof. “Enerzijds wil ik werken met de toestellen die ik leerde kennen in de fitness. Anderzijds heb ik als Bewegen Op Verwijzing-coach ondervonden dat samen sporten heel belangrijk kan zijn. Het werkt drempelverlagend voor mensen die nog maar net beginnen met sporten. Dat is zeker het geval bij iets oudere mensen die minder snel naar een traditionele fitness gaan.”

Kristof Budts aan het werk met schepen Nick Vercammen, die een van de toestellen uittest.

Kristof Budts aan het werk met schepen Nick Vercammen, die een van de toestellen uittest. © Dirk Vertommen

Bij Samen Fit worden er daarom alleen groepslessen gegeven. “Het is een heel bewuste keuze om op die manier te werken”, klinkt het. “Ik weet dat dit een groot engagement vraagt van de deelnemers, want ze moeten telkens op voorhand een afspraak inplannen. Maar ik ben ervan overtuigd dat het sporten in groep net heel motiverend werkt. Ik verwacht dat de sporters het op die manier veel langer volhouden dan wanneer ze er in hun eentje en zonder begeleiding aan zouden beginnen.”

Het nieuwe sport- en gezondheidscentrum is gevestigd in de Alice Nahonstraat 9 in het centrum van Putte. Dit weekend vindt het openingsweekend plaats. “We starten met rondleidingen en uitleg over de verschillende mogelijkheden en formules”, zegt Kristof. “De mensen konden zich daar vooraf voor inschrijven via de website. Er was meteen veel interesse, maar er zijn nog een aantal plaatsjes vrij. Wie wil kennismaken, is dus zeker nog welkom. Vanaf maandag vliegen we er in met de eerste groepslessen.”

100% focus

De komende anderhalve maand combineert Kristof zijn nieuwe zaak met zijn job als Bewegen Op Verwijzing-coach. “Maar halverwege maart stop ik daarmee. Vanaf dan focus ik me voor de volle 100% op Samen Fit zodat ik nog meer mensen kan helpen en begeleiden naar een sportievere levensstijl. Ik kijk ernaar uit om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen”, zegt hij.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio