Het Sint-Jozefgebouw. 

Het Sint-Jozefgebouw. © Jan Brys

Sociale kruidenier, Kabas en noodwoningen moeten verhuizen uit Sint-Jozefgebouw

Brasschaat -

De verkoop van het Vesaliusgebouw aan Klina heeft gevolgen voor enkele huidige invullingen van het Sint-Jozefgebouw. Als Klina het Vesaliusgebouw inneemt, wordt er op de site van het Sint-Jozefgebouw een nieuw Woonzorgcentrum gebouwd.

De huidige activiteiten in het Sint-Jozefgebouw zullen de komende jaren dus elders moeten plaats vinden. Dat zijn onder meer de noodwoningen die het OCMW kan gebruiken voor gezinnen in een crisissituatie, de sociale kruidenier en Open Huis Kabas. Eerstdaags wordt bepaald waar deze diensten terecht kunnen.

De boerderij die zich op de site bevindt, wordt afgebroken. Die afbraak heeft niet rechtstreeks met het gehele project te maken. Maar ze wordt afgebroken uit veiligheidsoverwegingen. Er zullen niet meteen andere bouwwerkzaamheden plaatsvinden. De aanvraag tot afbraak van de boerderij is onlangs ingediend en de goedkeuring is intussen al binnen.

Het Zorgbedrijf Brasschaat laat het Sint-Jozefgebouw grondig renoveren en op het terrein komen twee gebouwen. Het Zorgbedrijf Brasschaat krijgt hiervoor een erfpacht om de eigendom en de gronden van het OCMW te mogen gebruiken.

Al deze plannen kaderen in een algemene aanpak van de site Klina-Vesalius-Sint-Jozef, ook wel de Zorgdriehoek genoemd. (jbr)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio