© ATV

Vlaams Belang over fusie Borsbeek met Antwerpen: “Niet zonder referendum”

Borsbeek wordt het tiende district van de stad Antwerpen. Dat is vanmiddag bekendgemaakt op een persconferentie op het gemeentehuis van Borsbeek, waar onder meer de burgemeesters Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) en Bart De Wever (N-VA) uitleg gaven. Vlaams Belang reageerde meteen op de fusie en eist een referendum alvorens de procedure in gang wordt gezet.

LEES OOK. Borsbeek wordt tiende district van Antwerpen vanaf 2025: “Deze fusie is voor iedereen een win-win”

Hoewel beide besturen tijdens de persconferentie duidelijk maakten dat de fusie een goede keuze was, gaat Vlaams Belang daar niet mee akkoord. “We gaan ons verzetten tegen de aansluiting van Borsbeek bij Antwerpen. Wat is de meerwaarde van alsmaar grotere steden? Het wordt een olievlek van stedelijke problemen en verstedelijking. We vragen ook een referendum bij de bevolking van Borsbeek. Wie zit daar te wachten op aansluiting bij Antwerpen?”, vertelt Filip Dewinter aan onze redactie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door de fusie met Antwerpen wordt Borsbeek geen deelgemeente, maar een district met een eigen districtsbestuur en een eigen districtsraad. Het tiende district zal dus zelf nog beslissingen kunnen nemen over onder meer aanleg van straten en pleinen, organisatie van evenementen en sport- en jeugdgerelateerde zaken. (sdb, joro)

LEES OOK. Borsbeek, de kleinste gemeente van de provincie die ook wel rust biedt om uit stadsdrukte te ontsnappen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Fusie Borsbeek en Antwerpen