Er wordt niet aan de haan, maar wel aan de kerktoren gewerkt in Overbroek.  

Er wordt niet aan de haan, maar wel aan de kerktoren gewerkt in Overbroek.  © RR

Torenwerken Sint-Willibrorduskerk leiden tot misverstanden over kerkhaan op sociale media

Overbroek -

Een hoogtewerker aan de Sint-Willibrorduskerk was op Facebook druk gesprekstof. Heel wat inwoners gingen ervan uit dat het om de haan op de kerktoren ging, maar niets is minder waar. Er wordt gewerkt aan het dak van de kerk.

“Met de haan is niets mis hoor. Ik heb de speculaties op Facebook ook gelezen”, lacht Ceriel Van Looveren van de kerkfabriek Sint-Willibrordus. “Een aannemer voert onderhouds- en herstellingswerken uit aan het dak van de kerk. Dit moet vermijden dat het dak zou gaan lekken in de toekomst.”

“We hebben Monumentenwacht de kerk laten nakijken en daaruit bleek dat er wel wat werken nodig zijn. Onder meer herstelling van de dakgoten, de leien, de kielgaten tussen de toren en het dak van het kerkschip en de roofing van het dak van de sacristie”, somt Van Looveren op.

Voor dakwerken aan de Sint-Willibrorudskerk kwam een hoogtewerker aan te pas.

Voor dakwerken aan de Sint-Willibrorudskerk kwam een hoogtewerker aan te pas. © RR

Volgende week is er opnieuw een hoogtewerker aan de slag. “In de nok en in het dak van de kerktoren zijn een aantal schalies van de bedekking los en ook het lood moet hersteld worden. Dat is werken op vijftien meter hoogte en is veiliger met een hoogtewerker.”

(ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio