Tijdens de vorige editie van de Vlaamse Agridagen kwamen fokkers vanuit heel het land naar Ravels met hun mooiste en best gespierde dikbilrunderen. 

Tijdens de vorige editie van de Vlaamse Agridagen kwamen fokkers vanuit heel het land naar Ravels met hun mooiste en best gespierde dikbilrunderen. © Eddy Meulemans

Landbouwbeurs uitgesteld naar mei: “Landbouwers willen weer buitenkomen en elkaar ontmoeten”

Ravels -

Er komt dan toch een vierde editie van de Vlaamse Agridagen in de vroegere NAVO-hallen van Weelde in Ravels, zij het twee maanden later dan gepland. Op de tweejaarlijkse vakbeurs voor veeteelt en landbouwmachines worden meer dan twintigduizend bezoekers verwacht.

Normaal zouden de Vlaamse Agridagen plaatsvinden op 4, 5 en 6 maart. “Maar omdat de huidige coronasituatie te onzeker is, hebben we beslist om de beurs niet te laten doorgaan op deze datum, ook al was de beursvloer al voor 95% ingevuld”, zegt organisator Georges Van Keerberghen van AgriBevents.

Nood aan contactmoment

Toch wordt het salon niet afgelast, maar uitgesteld. “Op verzoek van de standhouders en landbouwers”, zegt Van Keerberghen. “De coronacrisis begint duidelijk op iedereen te wegen. De mensen willen opnieuw buitenkomen, elkaar ontmoeten en naar iets uitkijken. Meerdere firma’s lieten ons spontaan weten dat er vandaag grote nood is aan een contactmoment voor onze sector, zeker nadat bijna alle andere landbouwbeurzen zijn weggevallen. Daarom lanceerden we bij de 160 ingeschreven exposanten een bevraging om de Agridagen te verschuiven naar 20, 21 en 22 mei. Liefst 85% stemde daarmee in.”

Geen holle woorden

Of de Vlaamse Agridagen in Ravels nu zeker plaatsvinden in mei? “Alles hangt af van de verdere evolutie van de pandemie”, zegt de organisator. “Maar mocht de beurs straks alsnog afgelast worden, dan engageren we ons ervoor dat we geen inschrijvings- of administratiekosten aanrekenen. Wij beschouwen onze exposanten als echte partners en willen met deze regeling bewijzen dat dit geen holle woorden zijn.” (ema)

Vlaamse Agridagen op 20, 21 en 22 mei in Ravels. Toegang: 13 euro, www.agridagen.be
De vorige editie van de Vlaamse Agridagen in 2020 trok meer dan 20.000 bezoekers.

De vorige editie van de Vlaamse Agridagen in 2020 trok meer dan 20.000 bezoekers. © EMA

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio