© Bart Van den Langenbergh

Man met grote partij drugs ontkent verkoop

Retie

Joachim A. (33) uit Retie liep tegen de lamp met onder meer 49 gram speed en een halve liter ghb maar hij ontkende voor de rechter dat hij ook drugs had verkocht.

De man riskeert een gevangenisstraf van vijftien maanden met probatie-uitstel en een boete voor het bezit en de handel in verdovende middelen. Het onderzoek kwam op 9 augustus vorig jaar op gang toen de politie bij de ontdekking van een cannabisplantage in Ravels de gegevens van A. terugvond.

Een huiszoeking in Retie leverde 49 gram speed, een halve liter ghb, lsd-zegels en twee zakjes met cannabiszaadjes op. In de rugzak van de man vond de politie volgens het parket nog eens een hoeveelheid ghb, negen gram cannabis, twee xtc-tabletten en 120 Kamagrapillen. “De man verklaarde dat hij een zware drugsverslaving heeft en dat de drugs voor eigen gebruik waren. Maar door de grote hoeveelheid en de aanwezigheid van een aanzienlijk bedrag cash geld is de verkoop van verdovende middelen ook weerhouden”, zei openbare aanklager Ellen De Ketelaere.

Volgens zijn raadsman is de handel in drugs absoluut niet bewezen. “Mijn cliënt staat bekend als een notoir druggebruiker. Het bezit van drugs wordt niet betwist wel de verkoop”, pleitte meester Pieterjan Heremans. “In zijn gsm zijn geen belastende berichten gevonden.” Vonnis op 25 februari. (bvdl)

 

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio