Themabeeld. 

Themabeeld. © Politie Antwerpen

Geseinde bestuurder met vier levenslange rijverboden gearresteerd

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft donderdag een vijftiger die al viermaal was veroordeeld tot een levenslang rijverbod gearresteerd. De man stond bovendien geseind voor vluchtmisdrijf na een ongeval.

De ANPR-camera’s pikten donderdagnamiddag een nummerplaat op die toebehoorde aan een onverzekerde wagen. “Het verkeersondersteuningsteam deed nazicht naar het voertuig en kon het onderscheppen op het Eilandje. De bestuurder kon geen verzekeringsbewijs voorleggen. Zijn wagen was ook al drie jaar niet meer geldig gekeurd”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom.

De vijftiger probeerde politie om de tuin te leiden en vertelde dat hij zijn rijbewijs thuis was vergeten. “Uit de controle bleek echter dat de man al viermaal was veroordeeld tot een levenslang rijverbod. Hij stond bovendien nog geseind voor een vluchtmisdrijf na een ongeval”, aldus de politie, die de man in opdracht van de parketmagistraat arresteerde. Hij wordt voor de onderzoeksrechter geleid. De wagen van de man werd in beslag genomen.

jtp

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio