Brandtoren Kalmthoutse Heide in aanbouw. 

Brandtoren Kalmthoutse Heide in aanbouw. © gemeente Kalmthout

Nieuwe brandtoren Grenspark Kalmthoutse Heide krijgt vorm

Kalmthout -

De gemeente Kalmthout, het Agentschap Natuur en Bos en Astrid (telecomoperator van de hulp- en veiligheidsdiensten) investeren samen in een nieuwe brandtoren op de Kalmthoutse Heide. De aannemer startte zopas met het opbouwen van de nieuwe toren.

De huidige brandtoren is verouderd, te laag voor branddetectie en ook te laag om goede communicatieverbindingen te leggen tussen hulpdiensten in het gebied. Daarom besliste de gemeente Kalmthout om een nieuwe brandtoren te bouwen naast de huidige toren. Die toren zal beduidend hoger zijn en wordt een landmark voor bezoekers van het gebied. Tegelijkertijd kan deze toren zijn functie bij branddetectie en communicatie tussen hulpdiensten beter vervullen.

Beeld van hoe de nieuwe toren er moet uitzien.

Beeld van hoe de nieuwe toren er moet uitzien. ©  rr

Heel wat onderdelen werden door de aannemer al gemaakt. Nu is het zover en bovenop de fundering werd begonnen met het bouwen van de nieuwe toren. De andere delen worden met een kraan bovenop het eerste deel gehesen. Eind februari, begin maart wordt dan de oude toren afgebroken. Eind maart of begin april is de nieuwe torenconstructie klaar en worden de infoborden aangebracht. (evdw)

De bouwwerken zijn te volgen via www.kalmthout.be/brandtoren

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio