Manuel Benson ging dinsdag vlak voor de rust al noodgedwongen naar de kant.  

Manuel Benson ging dinsdag vlak voor de rust al noodgedwongen naar de kant.  ©  BELGA

Antwerp moet Benson enkele weken missen, De Laet is wel fit voor topper in Gent

Antwerp kwam deze week niet ongehavend uit de strijd met STVV (1-1). Met Benson en De Laet gingen twee basispionnen geblesseerd van het veld. Vanmiddag gaf trainer Brian Priske een update, met goed en slecht nieuws, in aanloop naar de topper tegen AA Gent.

dige, yala

Manuel Benson zal er al zeker niet bij zijn, nadat hij dinsdag zijn knie verdraaide. “Benson is waarschijnlijk enkele weken out”, bevestigde Priske. “Hij was goed bezig, maar dit kan nu eenmaal gebeuren. Het is daarom belangrijk dat we zoveel goeie spelers in onze kern hebben. Zij moeten nu het niveau oppikken.”

Over Ritchie De Laet, die zijn enkel omsloeg in een stevig duel met STVV-verdediger Cacace, kon Priske wel geruststelling brengen. “Ritchie heeft vandaag meegetraind. De match tegen Gent zal voor hem geen probleem zijn.”

Ook Ritchie De Laet moest dinsdag vroegtijdig van het veld. 

Ook Ritchie De Laet moest dinsdag vroegtijdig van het veld. ©  BELGA

Ook Viktor Fischer - tijdens de winterstage uitgevallen met een enkelblessure - moest er normaal gezien bij zijn in Gent, maar die kans lijkt klein. “Viktor is niet klaar. Hij heeft nog last aan zijn enkel en was vorige week in het buitenland voor een nieuwe behandeling. Iedereen had nochtans een goed gevoel dat hij voor de match tegen Gent terug zou zijn, maar op dit moment is hij nog niet honderd procent. Vandaag zal hij nog het veld opgaan met de kinesisten.”

Ten slotte een opsteker voor de Antwerpse defensie: Aurélio Buta, die half oktober uitviel met een spierscheur, traint weer deels mee met de groep en viert mogelijk zijn rentree in de wedstrijdkern.

LEES OOK. Priske countert na uithaal Nainggolan: “We tellen 44 punten en speelden quasi nooit met dezelfde elf”

Aurélio Buta op training. 

Aurélio Buta op training. ©  BELGA

Vastgoed

Jobs in de regio