© Bart Van den Langenbergh

Dertiger riskeert straf voor brandstichting en diefstal bij ijssalon

Arendonk

Christoph C. (33) uit Arendonk riskeert een effectieve gevangenisstraf van vijftien maanden voor brandstichting, diefstal en drugsfeiten.

De politie rukte op 19 november vorig jaar uit naar C. voor brandstichting van een vuilniszak. De man had toen ook een gram speed bij zich. Op 14 november maakte hij zich schuldig aan diefstal van dranken uit de automaat bij het ijssalon De 3 Beren in Arendonk.

“Eind augustus heeft de politie de man gefouilleerd. Hij had een gram speed en een precisieweegschaal bij zich. In zijn gsm stonden contacten met het drugsmilieu”, zei openbare aanklager Ellen De Ketelaere op de rechtbank in Turnhout. “En in september lag hij onder invloed op een bank en had hij een zakje met resten amfetamines bij zich. De beklaagde rookt sedert zijn veertien jaar joints om tot rust te komen. Hij kreeg in 2020 al probatiemaatregelen opgelegd, maar daar trok hij zich niet veel van aan.”

De aanklager vroeg daarom om de man te veroordelen tot een effectieve celstraf van vijftien maanden. De verdediging vroeg een milde straf. “Met het in brand steken van de vuilzak wilde hij geen schade aanrichten”, beweerde meester Kaaya Eyckmans. “De automaat aan het ijssalon was al beschadigd. Hij was dakloos en nam toen enkele blikjes mee.” Vonnis op 11 februari. (bvdl) 

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio