In het pakket zit speelgoed maar ook snoep en pannenkoekenmix.   

In het pakket zit speelgoed maar ook snoep en pannenkoekenmix.  © rr

Elk kind heeft recht op een verjaardagscadeau

Westerlo -

Het gemeentebestuur van Westerlo heeft een overeenkomst gesloten met de vzw Feestvarken. Deze vzw maakt samen met mensen met beperkingen verjaardagpakketten voor kinderen van 1 tot 12 jaar en bezorgt die aan de sociale dienst van Westerlo.

Vooral voor kinderen moet de verjaardag een feestdag zijn. “Helaas zijn er te veel kinderen die niet uitkijken naar hun verjaardag”, meent schepen van Armoedebestrijding Paul Helsen (CD&V). “Hun ouders hebben niet de financiële mogelijkheden om ze een feestje of een cadeautje te geven. Ze worden wakker op hun verjaardag en gaan soms niet naar school, want ze hebben geen taart of snoep om uit te delen.”

Ieder kind zou zijn of haar verjaardag moeten kunnen vieren. “Daarom stelt de vzw Feestvarken verjaardagpakketten samen voor kinderen uit gezinnen waarin feesten niet evident is. Via de sociale dienst van de gemeente die het doelpubliek kent, vinden de pakketten dan hun weg naar de jarige kinderen. Elk verjaardagpakket heeft een waarde van ongeveer 45 euro.”

Daarnaast willen het lokale bestuur en vzw Feestvarken ook kinderarmoede onder de aandacht brengen. De vzw beschikt over educatieve pakketten voor scholen, bedrijven en particulieren. Zo zetten ze zich ook in om mensen te sensibiliseren dat (kinder)armoede ook bij ons nog altijd bestaat en bestreden moet worden. (mph)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio