Burgemeester Eddy Bevers. Op de plaatsen van de gele stippen werden de geluidsmetingen gedaan.  

Burgemeester Eddy Bevers. Op de plaatsen van de gele stippen werden de geluidsmetingen gedaan.  ©  rr

Willebroek wil logistiek bedrijf weg na aanhoudende geluidsoverlast: “Dit kan niet ongestraft blijven”

Het logistiek bedrijf Kuehne + Nagel moet binnen de drie weken zijn activiteiten aan de Schoondonkweg in Willebroek stopzetten na aanhoudende geluidsoverlast. Dat staat in een lokaal bestuurlijk besluit. “Maandenlang buurtbewoners overlast bezorgen, met niet-vergunde activiteiten, kan niet ongestraft blijven”, stelt burgemeester Eddy Bevers (N-VA).

Bron: BELGA

LEES OOK: Buurt reageert opgelucht op nieuws dat Kuehne + Nagel activiteiten moet stopzetten: “Hopelijk vinden we snel onze nachtrust terug”(+)

Buurtbewoners klagen al maanden over (nachtelijke) geluidshinder van Kuehne + Nagel, dat geen gevolg zou hebben gegeven aan talrijke pv’s met vaststellingen die de politie opstelde. Het logistiek bedrijf neemt volgens de gemeente ook een loopje met de verplichting om over een omgevingsvergunning te beschikken.

Eerder was er al een politiebesluit uitgevaardigd met hinderbeperkende maatregelen. Dat heeft volgens het gemeentebestuur echter niet tot beterschap geleid. “De klachten van de buurt bleven aanhouden”, stelt Bevers. “Het bedrijf heeft omzeggens geen gevolg gegeven aan de besproken punten tijdens de overlegmomenten die we met de verantwoordelijken van de vestiging hadden.”

Het bedrijf moet nu niet alleen binnen de drie weken stoppen met zijn activiteiten, er gaat ook onmiddellijk al een verbod in op transporten tussen 19 uur ‘s avonds en 7 uur ‘s ochtends. Tussen 7 en 19 uur moet de hinder worden beperkt, klinkt het. De gemeente geeft het bedrijf alleen nog de tijd om opgeslagen bederfbare goederen weg te halen.

LEES OOK. Burgemeester Willebroek is geluidsoverlast na vier maanden meer dan beu: “Ongezien hoe een bedrijf als dit omgaat met buurtbewoners”

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio