Om de nog nauwere samenwerking tussen WEB en Blenders te vieren, werd radio gemaakt vanuit een caravan in de Kringwinkel. 

Om de nog nauwere samenwerking tussen WEB en Blenders te vieren, werd radio gemaakt vanuit een caravan in de Kringwinkel. © RR

Radioshow om samengaan WEB en Blenders en directeurswissel te vieren

Turnhout -

Vzw WerkErvaringsBedrijven en impactorganisatie Blenders worden voortaan aangestuurd door één bestuur en één directie. Tijdens een inhouse-radioshow werd afscheid genomen van Guido Macours, algemeen directeur van WEB. Bart Wuyts van Blenders is zijn opvolger.

Wouter Adriaensen

Blenders, vroeger Strategisch Plan Kempen en Strategische Projectenorganisatie Kempen, bestaat in 2022 vijfendertig jaar. Het bedrijf telt veertig medewerkers, die zoeken naar nieuwe oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Zo ontstonden onder meer WaterstofNet, de Open Manufacturing Campus en Digidak. De eerste spin-off van het toenmalige SPK was het WEB. Dertig jaar later stelt die vzw een tweehonderdtal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerk in onder meer kringwinkels, een eethuis en klus- en poetsdiensten.

“WEB en Blenders werken nog steeds nauw samen,” legt kersvers directeur Bart Wuyts uit. “Enkele maanden geleden zijn we met Blenders ook fysiek verhuisd zijn naar de WEB-kantoren op de voormalige Brepols-site. Voortaan vormen we samen een unieke innovatieve sociale onderneming in het Vlaamse landschap.”

Radio Gaga in de Kringwinkel

Wuyts was al directeur bij Blenders en volgt Guido Macours op, die na 23 jaar bij WEB met pensioen gaat. “Ik ben fier dat ik leiding kon geven aan een WEB, een stevige organisatie die kwaliteit aflevert en daarin ook erkend wordt door de groeiende groep werkgevers waarmee we samenwerken.” Macours wordt wel de nieuwe voorzitter van het bestuursorgaan van beide organisaties.

De mijlpalen en veranderingen werden gevierd met een feestje. De meer dan vierhonderd medewerkers konden donderdag 27 januari luisteren naar WeBlend FM, een huisgemaakte radioshow. “Onze collega’s konden de voorbije weken hun favoriete plaatjes aanvragen en hun tofste herinneringen inspreken uit de rijke geschiedenis”, zegt Bart Wuyts. “Presentator van dienst was Tom De Cock, bekend van Studio Brussel en Q-Music. Het laatste uur van de show stond Guido centraal. Het was een beetje onze eigen Radio Gaga, live vanuit een caravan in de Kringwinkel.” Later dit voorjaar volgt nog een feestelijk symposium. Zondag 2 oktober nemen beide ondernemingen deel aan de Voka Open Bedrijvendag.

Guido Macours, afscheidnemend directeur van WEB, stond in de spotlights en werd verrast door de aanwezigheid van zijn vrouw.

Guido Macours, afscheidnemend directeur van WEB, stond in de spotlights en werd verrast door de aanwezigheid van zijn vrouw. © RR

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio