Het woonwagenpark ligt vlak bij de oude stadsmagazijnen. 

Het woonwagenpark ligt vlak bij de oude stadsmagazijnen. © Sven Van Haezendonck

Stad investeert in renovatie woonwagenpark en pakt verzakkingen aan

Mechelen -

Als alles meezit, is woonwagenpark de Schans in Mechelen tegen deze zomer gerenoveerd. Met Vlaamse subsidies investeert de stad ruim een miljoen euro om verouderde dienstgebouwen onder handen te nemen. Ook verzakkingen worden aangepakt.

Het woonwagenpark in de Grote Nieuwedijksstraat vlak bij de oude stadsmagazijnen is eigendom van de stad. Ze stelt er twintig staanplaatsen ter beschikking om te wonen, die allemaal ingenomen zijn. Maar al geruime tijd vertoont de infrastructuur van de Schans gebreken.

De dienstgebouwen waarin zich sanitair en een technische berging bevinden, zijn verouderd en verkeren in slechte staat Al een tijdje kaarten de bewoners bij de stad ook verzakkingen aan op de perceelgrens met het domein van de Kolveniersgilde.

Voor de renovatie van de gebouwen heeft de stad al een aannemer aangesteld via lopende raamcontracten. Ramast Bouw NV uit Boortmeerbeek mag die klus klaren. Mechelen raamt de kosten op iets meer dan 830.000 euro.

Voor het herstellen van de keerwand en het plaatsen van nieuw hekwerk schrijft de stad een openbare aanbesteding uit. Dat mag maximaal zo’n 260.000 euro kosten. In april moeten de eerste werken starten. Wonen Vlaanderen subsidieert de werken. (svh)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio