©  Shutterstock

Binnenkort werkt gezichtsherkenning op iPhone mét mondmasker

Na twee jaar pandemie weten we ondertussen dat gezichtsherkenning op je smartphone en een mondmasker niet samengaan. Maar daar brengt Apple verandering in met een nieuwe update.

Apple heeft ervoor gezorgd dat een nieuwer model iPhone toch Face ID kan gebruiken door te focussen op de ogen. Al laat het bedrijf weten dat gezichtsherkenning wel nog steeds het meest accuraat is wanneer je volledig gezicht herkenbaar is.

De nieuwe functie maakt deel uit van de nieuwe update van het besturingssysteem iOS. Het gaat om iOS 15.4 beta. Gebruikers kunnen na het installeren van die update bij hun instellingen aanduiden dat ze Face ID met een masker willen gebruiken.

Gezichtsherkenning met een mondmasker zal waarschijnlijk wel alleen mogelijk zijn voor de nieuwste modellen van Apple. Het zou gaan om de iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en de iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, en iPhone 13 Pro Max.

Apple zou momenteel ook testen of ze gezichtsherkenning kunnen combineren met een bril. Bij een zonnebril zou het alleszins niet werken.

 (sgg)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio