Eerste schepen Patrick Princen en Woonpunt-voorzitter Arthur Orlians kwamen symbolisch een handje toesteken. 

Eerste schepen Patrick Princen en Woonpunt-voorzitter Arthur Orlians kwamen symbolisch een handje toesteken. © Stad Mechelen

Mechelen plant 218 bomen aan in vernieuwde tuinwijk Otterbeek

Mechelen -

De stad laat dit voorjaar 218 bomen aanplanten in de vernieuwde tuinwijk Otterbeek in Mechelen-Noord. Er komen ook vijftienduizend heesters en bijna vijfduizend andere vaste planten.

Sven Van Haezendonck

Woonpunt Mechelen bouwt in Otterbeek vlak bij Tivoli 39 nieuwe appartementen en vijftien woningen. “In de loop van 2023 willen we klaar zijn”, zegt voorzitter Arthur Orlians (Vld-Groen-m+). Begin 2020 werd gestart met de herinrichting van het openbaar domein. Na de riolering en de wegenwerken wordt er nu werk gemaakt van groenaanplantingen.

Tijdens de eerste fase dit voorjaar komen er in de wijk 218 bomen bij. Het gaat onder andere om elzen, esdoorns, gele kornoelje en wilgen. Ze komen in het grootste deel van de wijk, met uitzondering van het zuidoostelijk gedeelte. De nieuwbouw aan het Tivolipark en het centraal plein komen later aan bod.

Nieuwe aanplantingen maken van Otterbeek een nog groenere tuinwijk. 

Nieuwe aanplantingen maken van Otterbeek een nog groenere tuinwijk. ©  Stad Mechelen

“Otterbeek was altijd al een tuinwijk, maar met de heraanleg wordt het écht een wijk waar je thuis kan komen in het groen en genieten van de bomen, de waterelementen en speelprikkels”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Natuur- en groenvoorziening.

Het nieuwe centrale plein sluit aan bij een van de ingangen van het Tivolipark. “De fietsinfrastructuur creëert nieuwe linken in alle richtingen, waardoor wijk en park veel meer een geheel gaan vormen”, legt de eerste schepen uit.

Tussen de wijk en het stadspark legde Mechelen een nieuw fietspad aan. Dat leidt onder andere naar de nieuwe fietstunnel onder de R6, woonzorgcentrum Roosendaelveld en het AZ Sint-Maarten.

LEES OOK. Nieuwe parking en brug naar Tivolipark opent volgende week voor publiek

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio