© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Groen-Lier&Ko vraagt volwaardig energieloket

Lier -

Oppositiepartij Groen-Lier&Ko pleit voor de opstart van een Liers SOS Energieplatform.

Chris Van Rompaey

“De fors gestegen energieprijzen dienen ons allen grote zorgen te baren. Niet alleen voor de naar schatting 15% van de inwoners van Lier en Koningshooikt die al vóór deze energiecrisis in armoede en bestaansonzekerheid leefden, vormt deze plotse evolutie een regelrecht drama. Ook nieuwe groepen die tot voor kort gespaard bleven van armoede en bestaansonzekerheid, dreigen nu door deze rauwe realiteit gegrepen te worden”, zegt Dominic Van Oosterwyck, lid van het bijzonder comité namens Groen- Lier&Ko.

“Daarom vragen we dringende financiële steunmaatregelen, ook van ons lokaal bestuur. Armoede voorkomen, zo leert de ervaring, kost immers minder mankracht, middelen en tijd dan armoede bestrijden. Maar ook de lokale inspanningen om onze burgers te sensibiliseren, informeren en vooral ook heel concreet te ondersteunen bij alle aspecten die met de torenhoge energiefacturen te maken hebben, moeten sterk opgedreven worden”, vult gemeenteraadslid Geert Marrin aan.

“Lier heeft kortom nood aan een volwaardig energieloket dat op dagelijkse basis toegankelijk is voor al onze inwoners die daar vandaag grote nood aan hebben, omdat ze kampen met veel problemen op het vlak van betaalbare energie. Daarom pleiten we met Groen-Lier&Ko heel concreet voor de opstart van een Liers SOS Energie-platform, op zo kort mogelijke termijn en op initiatief van de stad Lier”, besluit Geert Marrin.

Groen-Lier&Ko agendeert dit voorstel op de OCMW-raad van maandag 31 januari.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio