Dilan Van Linden (met geruit hemd) en Acacia Jr vorig jaar tijdens hun Squid Game-opname in Lier. 

Dilan Van Linden (met geruit hemd) en Acacia Jr vorig jaar tijdens hun Squid Game-opname in Lier. ©  Joris Herregods

Acacia Jr. genomineerd voor online video award in categorie opkomend talent

Massenhoven, Lier -

Zonder het te weten is YouTuber Acacia Jr. Mbenga (21) uit Lier geselecteerd voor de Jamies, de beste Vlaamse online video awards. Samen met zijn vaste cameraman Dilan Van Linden (24) uit Massenhoven liep hij eind vorig jaar in de kijker met zijn Squid Game-filmpjes. “Wij willen nu wel echt winnen. Dus stem op ons via www.dejamies.be”, roept Dilan op.

Dilan Van Linden is laatstejaarsstudent televisie-film aan de LUCA School of Arts in Genk. Zijn spitsbroeder is YouTuber Acacia Jr., die op de Meir in Antwerpen voorbijgangers uitdaagde om mee te doen aan een spelletje ‘ddakji’ uit de populaire Koreaanse Netflixreeks Squid Game. Nadien organiseerden ze in Lier nog een real-life Squid Game, gewonnen door doelwachter Mats Sterkens (22) uit Massenhoven.

Blijkbaar liepen ze in de kijker, want Acacia Jr. werd nu genomineerd voor een Content Creator-Award als ‘Beste Opkomend Talent’ op de Jamies. De beste online videomakers van het moment worden bekendgemaakt tijdens de liveshow op het awardweekend van Filmfestival Oostende. Dit wordt live uitgezonden op televisie en YouTube.

“Natuurlijk willen wij graag winnen”, zegt Dilan. “50% van de stemming wordt bepaald door het publiek en 50% door de jury. De stemming eindigt vrijdag 28 januari. Stemmen kan via de website www.dejamies.be. Je kan meerdere keren stemmen via hetzelfde mailadres, dus laat je maar eens gaan.”

Acacia Jr. is te vinden in de categorie Opkomend Talent.

 kma

Acacia Jr. aan het werk in Lier. 

Acacia Jr. aan het werk in Lier. ©  Joris Herregods

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio