Katleen Vander Veken in de werkplaats van Cargo Service.

Katleen Vander Veken in de werkplaats van Cargo Service.© evdw

Cargo Service bestaat 30 jaar en wordt agent Durisotti-polyvolumes voor België en Luxemburg

Kalmthout -

Carrosseriebedrijf Cargo Service heeft 30 jaar op de teller. Als specialist in het opbouwen, herstellen en schilderen van onder meer bestelwagens, lichte vrachtauto’s en vrachtwagens bouwde het familiebedrijf een stevige reputatie op. Sinds kort is het bedrijf agent voor België en Luxemburg van Durisotti, dat polyvolumes verkoopt.

In 1991 startte Ronny Vander Veken zijn carrosseriebedrijf aan de Kampweg in Wuustwezel. Van in het begin hield Cargo Service zich voornamelijk bezig met de opbouw van vrachtwagens, het herstellen van opleggers, polyesterherstellingen, de bouw van open laadbakken en schuifzeilen. Dat werd ook het handelsmerk van Cargo Service.

In maart 2013 nam dochter Katleen de leiding over. Het gebouw aan de Kampweg liet geen verdere groei toe. Daarom investeerde Cargo Service in een groter perceel in de bedrijvenzone Bosduin in Kalmthout. Aan Galgenheiken verrees een nieuw bedrijfsgebouw. Belangrijke aanwinst hier is de 22 meter lange spuitcabine waarin een volledig gelede bus, containers en opleggers kunnen worden gespoten.

Cargo Service.

Cargo Service. © rr

“We zijn in feite een klassieke laadbakkenbouwer die op vraag van de klanten ook heel wat speciale zaken uitvoert. Zo herstellen we veel bussen. We bouwen mobilhomes op 4x4 chassis en we realiseren onderstellen of aanhangwagens voor ‘tiny houses’ en andere toepassingen tot 3,5 ton. We kunnen ook de opbouw en het chassis leveren voor een grote aanhangwagen of oplegger. We begeleiden projecten volledig en staan in voor de afwerking en eventuele verbouwingen die nadien nodig zijn. Verder zorgen we ook voor de homologatie, zodat de voertuigen hier rijklaar voor technische keuring vertrekken”, legt Katleen Vander Veken uit.

Durisotti

Sinds kort is Cargo Service agent van Durisotti voor België en Luxemburg en legt het zich ook toe op de verkoop van polyvolumes. Dit zijn gesloten bestelwagens met een lichtgewicht polyesteropbouw en maximaal laadvolume. Met de vele aanpassingen op maat die mogelijk zijn, is de polyvolume de betere versie van een gesloten bestelwagen.

Katleen Vander Veken: “De evenementensector toonde alvast interesse voor onze polyvolumes. Voor hen realiseerden we ondertussen al enkele projecten. Zo hebben we mobiele opleidingscentra, demovoertuigen voor het tonen en verkopen van elektrische toestellen en zelfs een mobiele bar opgebouwd. Als het moeilijk is om in tijden van corona mensen tot in de winkels te krijgen, brengen we de producten tot bij de klant. Een andere nieuwigheid is dat we onlangs ook servicepunt werden van het Duitse Bär Cargolift voor het leveren en herstellen van laadbruggen”, vertelt Katleen enthousiast en hoopvol voor de toekomst. Info: www.cargoservice.be en www.polyvolume.be

Erik Vandewalle

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio