©  BELGA

Hoge Gezondheidsraad komt normaal vrijdag met advies over boosterprik 12- tot 17-jarigen

De Hoge Gezondheidsraad maakt normaal gesproken het advies over een eventuele boosterprik bij de 12- tot 17-jarigen over aan de ministers van Volksgezondheid. Dat zou vandaag gebeuren. De ministers zouden dan in de loop van het weekend reeds de knoop kunnen doorhakken.

Bron: BELGA

LEES OOK. Van ‘Holiday Ninja Pass’ tot boosterprik: dit hebben jongeren nodig om op reis te kunnen in de krokusvakantie

Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA heeft tot nog toe enkel groen licht gegeven voor een boosterprik voor volwassenen. Aangezien enkele landen, zoals Oostenrijk en Italië, binnenkort de facto echter ook een booster voor de leeftijdscategorie 12 tot 17 jaar verplichten om zonder te veel maatregelen het land binnen te kunnen, heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke de Hoge Gezondheidsraad om een advies gevraagd. Beke stelde daarbij voor om de prik op vrijwillige basis aan te bieden door middel van een zogenaamd ‘informed consent’.

Momenteel wordt bij de Hoge Gezondheidsraad nog druk gewerkt aan het advies, klinkt het. De bedoeling is wel om het vrijdagavond, zoals gevraagd door minister Beke, over te maken. Op die manier zouden de ministers van Volksgezondheid dit weekend reeds de knoop kunnen doorhakken. Het volledige advies zou dan begin volgende week openbaar worden gemaakt.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio