©  AFP

NBA. Lakers verliezen van Philadelphia zonder LeBron James, die naar zijn 18de All-Star Game mag

De Los Angeles Lakers hebben donderdagavond met 105-87 verloren van Philadelphia. In het bezoekende kamp moest LeBron James afhaken met een pijnlijke linkerknie. In zijn afwezigheid nam Anthony Davis de scepter over met 31 punten en 12 rebounds maar dat volstond niet voor een zege van de Californiërs.

Bron: BELGA

Bij de thuisploeg was vedette Joel Embiid goed voor 26 punten, 9 rebounds en 7 assists. Ook Tobias Harris (23 punten) vond vlot de weg naar de korf. De 76ers behaalden een 29e overwinning (in 48 wedstrijden) en staan daarmee vijfde in de Eastern Conference. De Lakers zijn voorlopig pas negende in de Western Conference met een negatieve winstverhouding (24-25). 

In de tweede wedstrijd van de avond leidde Stephen Curry (29 punten, 8 rebounds, 6 assists) zijn Golden State Warriors naar een 124-115 overwinning tegen Minnesota. Het team verstevigde daarmee zijn tweede positie in de westelijke conference, waar de Timberwolves achtste staan. 

De NBA maakte donderdag overigens ook de basisteams en aanvoerders voor het All-Star Game bekend. Dat wordt op 20 februari in Cleveland gespeeld. LeBron James en Kevin Durant (Brooklyn) zijn de aanvoerders. Voor James, die met ruim 9 miljoenen stemmen de populariteitspoll won, wordt het zijn achttiende opeenvolgende All-Star Game. Dat is evenveel als de betreurde Kobe Bryant en een minder dan recordhouder Kareem Abdul-Jabbar.

‘LBJ’ vormt in het westen een team met  Stephen Curry, de Serviër Nikola Jokic (Denver), Ja Morant (Memphis) en de Canadees Andrew Wiggins (Warriors). In het oosten krijgt Durant het gezelschap van Joel Embiid, Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), DeMar DeRozan (Chicago) en Trae Young (Atlanta).

De veertien invallers, zeven in elk team, worden op 3 februari door de coaches gekozen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio