© RR

Getuigen helpen politie twee fietsendieven ontmaskeren

Mechelen -

De politie heeft dinsdag twee fietsendieven ingerekend. Een van hen is een Est van 25 jaar. De twintiger werd in de stationsbuurt gevat en heeft meerdere diefstallen op zijn actief. Beide fietsendieven zijn gepakt na tips van alerte burgers.

Leo De Nijn

Zo belde een getuige dinsdagnamiddag omstreeks 17.15u naar de politie dat hij een man over het hek van de fietsenstalling, onder de Postzegelbrug, zag klimmen om aan fietsen te prutsen. Een interventieploeg was snel ter plaatse en merkte hoe een onbekende interesse toonde voor de fietsen. De verdachte voldeed ook aan de persoonsbeschrijving die de getuige aan de politie had gemeld.

“De man werd staande gehouden toen hij naar de uitgang van de fietsenstalling stapte. De 25-jarige Est diste een onsamenhangend verhaal op over zijn aanwezigheid in de fietsenstalling. De verdachte verblijft illegaal in ons land en is gekend voor eerder gepleegde feiten”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Meerdere diefstallen

De politie kon aan de hand van camerabeelden en verklaringen van getuigen achterhalen dat hij geprobeerd heeft een elektrische fiets te stelen en eerder op de dag het fietsslot van een damesfiets wist los te wringen. Uit het onderzoek van de recherche kwam aan het licht dat de man de voorbije twee maanden in de stationsbuurt zeker voor vijf andere fietsdiefstallen, waaronder elektrische fietsen en mountainbikes, in aanmerking komt”, legt de Eerste Hoofdinspecteur uit.

De onderzoeksrechter liet de Est in de gevangenis opsluiten. De achtergelaten fiets kon aan de eigenaar worden terugbezorgd.

Gratis mee te nemen

In de Goudbloemstraat liep dinsdagochtend omstreeks 2.45u een andere fietsendief tegen de lamp. Ook hier merkte een bewoner dat iemand bij zijn overbuur een slotvaste fiets meenam. De getuige riep de dief toe dat hij de fiets moest laten vallen. Dat deed hij ook en hij nam al lopend de vlucht.

Korte tijd later werd deze man, met een fiets aan de hand, door een politiepatrouille opgemerkt in de Leliestraat. Volgens zijn verklaringen had hij een halfuur eerder de fiets zien staan bij een bordje ‘Gratis mee te nemen”. Maar waar dat juist was kon hij zich niet meer herinneren, zo verklaart hij aan de politie.

De 42-jarige Mechelaar werd overgedragen aan het parket. De kniptang die hij op zak had is in beslag genomen. De damesfiets met een kinderzitje die de verdachte aan de hand had, is in beslag genomen. “Sterk politiewerk van onze politiemensen die aan de hand van alerte getuigen andermaal twee fietsendieven van de straat plukken”, reageert burgemeester Alexander Vandersmissen.

MEER OVER Misdaad Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio