De boompjes moeten voor midden februari verplant zijn.  

De boompjes moeten voor midden februari verplant zijn.  © rr

15 weesboompjes zoeken nieuwe thuis

Mol -

De groendienst van Mol zoekt een nieuwe thuis voor vijftien weesboompjes. De laagstammige fruitboompjes werden de afgelopen maanden niet opgehaald tijdens het project ‘Iedere burger een boom’.

Onder de noemer ‘Iedere burger een boom’ ontvingen 125 inwoners van Mol gratis een boompje naar aanleiding van een geboorte of een verhuis naar Mol. Van de campagne blijven nu nog vijftien weesboompjes over die niet werden opgehaald: twaalf jonagoldappel- en drie conferenceperenbomen.

Wie één van deze boompjes een vruchtbare nieuwe stek wilt geven in de eigen tuin, stelt zich uiterlijk donderdag 3 februari kandidaat via www.gemeentemol.be/weesboompjes. Bij meer kandidaten dan beschikbare weesboompjes bepaalt Mols kinderburgemeester Cas Delaet per lottrekking wie een gratis boompje mag komen afhalen.

Het afhalen gebeurt op donderdag 10 februari tussen 17 en 18u in de ecodemotuin (bereikbaar via KMO-zone Mariëndal). Voor midden februari moeten de boompjes verplant zijn om optimaal te kunnen groeien. (mto )

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio