Betsy en Birgit leunen op Nina. De drie powervriendinnen van Habbit 2.0 brengen hair, fashion, beauty en things samen onder één dak. 

Betsy en Birgit leunen op Nina. De drie powervriendinnen van Habbit 2.0 brengen hair, fashion, beauty en things samen onder één dak. ©  Kristin Matthyssen

Corona krijgt drie powervriendinnen niet klein: kleding, kapsalon en schoonheidsinstituut bij Habbit 2.0 onder één dak

Viersel, Grobbendonk, Vorselaar -

Alle goeie dingen bestaan in drieën, luidt een bekend spreekwoord, en dat is zeker van toepassing op Habbit 2.0.

Kristin Matthyssen

Vijf jaar geleden begonnen Bettina ‘Betsy’ Roudaschevsky (30) en Birgit Olyslaegers (40) hun kapsalon-kledingwinkel Habbit naast de Esso in Grobbendonk. Een jaar later kwam daar nog het schoonheidssalon van Nina Aerts (42) bij. De tweede lockdown nekte hun zaak, maar de powervriendinnen heropenden hun concept onder de naam Habbit 2.0 in buurdorp Viersel (Zandhoven).

Habbit 2.0: dat is drie voor de prijs van één, grapt Betsy. Het staat voor hair, beauty, fashion & things, zoals het logo het zegt. Die vijfde verjaardag willen ze vieren. Oorspronkelijk zat er ook nog een bar en tattooshop in hun concept, maar door de verhuis naar Viersel is die tattooshop voorlopig verdwenen. “Al kan het zijn dat we naar de toekomst toe hier opnieuw werk van maken”, zegt Betsy. “Een bar hebben we wel nog in Viersel, weliswaar wat kleiner. Maar je kan hier wel nog een cocktail of wijntje drinken terwijl je aan het wachten bent.”

Habbit 2.0 in Viersel. 

Habbit 2.0 in Viersel. ©  Kristin Matthyssen

Wie zijn wij? “Drie vriendinnen die de handen in elkaar hebben geslagen om elkaars passies onder één dak te krijgen. In Grobbendonk beschikten we over veel ruimte, maar in december 2020 zijn we noodgedwongen moeten stoppen”, zegt Betsy. “De derde lockdown is ons fataal geworden. We zaten in een groot pand en die compensaties van de overheid voor gedwongen sluiting wogen niet op tegen de vaste kosten.”

Tegenslag

Een tegenslag komt nooit alleen. Ook de relaties van Betsy en Birgit liepen ongeveer in dezelfde periode spaak. Ze waren schoonzussen, maar ook gewoon hele goeie vriendinnen, en de twee ex-schoonzussen wonen nu samen in Bouwel (Grobbendonk). Nina, die in Vorselaar woont, heeft nog een diploma verpleegkunde op zak, volgde nadien in avondschool een opleiding tot schoonheidsspecialiste en werd als klant in het kapsalon van Habbit geraakt door het aanstekelijk hartverwarmend enthousiasme van Betsy en Birgit. “Zo ben ik zelf vier jaar geleden als schoonheidsspecialiste bij Habbit aan de slag gegaan. Toen het verhaal in Grobbendonk stopte door die coronatoestanden, ben ik via interim opnieuw als verpleegkundige aan de slag gegaan op allerlei plaatsen. Maar we bleven met ons drietjes wel de hele tijd nauw contact houden.”

Betsy, Birgit en Nina. 

Betsy, Birgit en Nina. ©  RR

Betsy en Birgit bleven niet bij de pakken zitten en vonden een nieuw bedrijfspand in de Parochiestraat in Viersel, tegen de Herentalsebaan. Eigenlijk ligt het nog op dezelfde straat als hun eerste pand in Grobbendonk, als je de baan doortrekt. Vroeger was het bekende Opa’s Eethuisje, een frituur en een immokantoor in het gebouw gevestigd. Met de zwarte schuifdeuren in staal en glas ademt het vanbinnen toch dezelfde sfeer uit als het pand in Grobbendonk. Een beetje industrieel en tegelijk gezellig warm.

Nog dichter bij elkaar

“Een tegenslag heeft ons nog nooit verslaan. We hebben veel samen gejankt, maar alles wat de voorbije twee jaar gebeurd is, heeft ons nog dichter bij elkaar gebracht”, zeggen Betsy en Birgit. Ook Nina hoefde niet te twijfelen toen ze hoorde dat Habbit 2.0 kon opstarten. Ze zegde haar interimbaan als verpleegkundige vaarwel om zich opnieuw op haar passie te storten. “Ik ben me nu nog verder aan het specialiseren in huidverbetering op een zo natuurlijk mogelijke manier en gespecialiseerde voetverzorging. Je kan hier voor alle behandelingen terecht”, vertelt Nina, die haar klanten met de nodige privacy kan ontvangen.

Ook de vertrouwde kleding die Habbit in Grobbendonk aanbood, is nu in Habbit 2.0 terug te vinden. Birgit en Betsy blijven hun eigen vrolijke zelve, met vriendelijke kooswoorden voor hun klanten. “Wij zijn drie totaal verschillende types en toch vullen wij elkaar enorm goed aan”, vindt Nina zelf.

In Habbit 2.0 is er ook nog een bar. 

In Habbit 2.0 is er ook nog een bar. ©  Kristin Matthyssen

In het kapsalon van Habbit 2.0 kunnen zowel dames, heren als kinderen terecht. “Op maandag, dinsdag en woensdag werken we nu van 9 tot 18u op afspraak”, vertelt Birgit. “We merken dat sommige klanten in coronatijd hun bezoek liefst inplannen, om zeker te zijn dat er niet te veel volk zit. Op donderdag, vrijdag en zaterdag blijven we zonder afspraak werken. Op zaterdag stoppen we iets vroeger, om 16u.”

Viersel is een beetje een ‘dommeldorp’, maar wel een heel tof dommeldorp. De vriendinnen zijn er helemaal klaar voor om wat meer leven in de brouwerij te brengen, zoals ooit Luc Versteylen al deed. “Veel klanten hebben de weg al teruggevonden, maar niet iedereen weet dat we opnieuw opgestart zijn op een andere locatie”, zegt Birgit.

Habbit 2.0 is niet alleen terug te vinden in de Parochiestraat 1 in Viersel (03.283.69.16), maar ook op Facebook en Instagram.

Hair, beauty, fashion en things: dat is waar Habbit 2.0 voor staat. 

Hair, beauty, fashion en things: dat is waar Habbit 2.0 voor staat. ©  RR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio