Themabeeld 

Themabeeld ©  AFP

Orpea België neemt afstand van berichtgeving over wantoestanden in rusthuizen Frankrijk

Rusthuisuitbater Orpea in België heeft een brief gestuurd naar alle bewoners en hun families. Aanleiding is de publicatie van een boek in Frankrijk waarin de rusthuisuitbater in opspraak komt. In de brief beklemtoont de rusthuisuitbater dat de berichtgeving niets te maken heeft met Orpea in België.

Bron: BELGA

“We vinden het belangrijk om u te informeren dat de groep de beschuldigingen formeel ontkent”, maakt Orpea duidelijk. “We betreuren vanzelfsprekend de berichtgeving in Frankrijk, en de impact die deze heeft op de moraal van onze medewerkers en het vertrouwen van de families”, klinkt het.

De rusthuisuitbater zegt het tekort aan zorgprofielen niet te ontkennen, vooral sinds de coronacrisis. Maar “Orpea België neemt elke dag professioneel het engagement op om tegemoet te komen aan een fundamentele behoefte van de samenleving, met name op elk moment kwaliteitsvolle zorg aanbieden aan onze senioren”.

“Elke residentie van Orpea en daarbuiten heeft geen enkel belang bij de slechte behandeling van haar bewoners. In tegendeel. Daarvan getuigen de talrijke interne kwaliteitsprocedures en bijhorende audits”, aldus nog de brief. De residenties in ons land zullen op korte termijn een extra bewonersraad organiseren om in gesprek te gaan met de bewoners zelf en hun vertegenwoordigers die dat wensen.

LEES OOK. Je betaalt er 4.800 euro per maand, en toch staat Antwerps rusthuis op zwarte lijst

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio