Ierse wielerkampioene Imogen Cotter ontsnapt aan de dood na trainingsongeval in Spanje

De Ierse Imogen Cotter (28), die dit seizoen rijdt voor Plantur-Pura, de vrouwenploeg van de broers Roodhoodt werd op training in het Spaanse Girona omver gereden door een wagen. Ze brak haar knieschijf en spaakbeen.

Werner Bourlez

De Ierse verbleef lange tijd in ons land maar verhuisde onlangs naar Gerona. Daar liep het woensdag fout.“Ik werd op training aangereden door een auto”, postte ze op Instagram. “De auto haalde een fietser aan de andere kant van de weg in en reed met hoge snelheid frontaal op mij in. Ik voel me zo gelukkig dat ik nog leef. Ik werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ik heb mijn knieschijf en spaakbeen gebroken en had ook nogal wat hechtingen nodig. Ik ben ’s avonds nog geopereerd. Ik ben zo dankbaar dat ik hier nog steeds ben om dit te schrijven. Het had zoveel erger kunnen zijn.”

Imogen rijdt dit seizoen op de weg voor Plantur-Pura, het vrouwenteam van Philip en Christoph Roodhooft. Ze reed vorig seizoen ook Zwift-wedstrijden voor Team Movistar en werd Iers kampioene op de weg.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio