Bibliotheek Bist zet ex-stadsdichter Bernard Dewulf in de kijker

Bibliotheek Bist in Wilrijk pakt uit met een standje over ex-stadsdichter Bernard Dewulf ter ere van de Poëzieweek. Dewulf overleed op 23 december vorig jaar en schreef werken als Tramtram en De Lezer. Dat tweede gedicht hangt tegen de achterwand van de bar. Je kan ook een parcours volgen door de bibliotheek rond zes andere stadsgedichten.

LEES OOK. Ex-stadsdichters over het einde van het stadsdichterschap: “Poëzie moet als een steentje in je schoen zijn, het mag wat schuren”

“De lezer is een vreemde soort”, lees je wanneer je de bar binnenwandelt. Dewulf is niet de enige dichter die aandacht krijgt in de bibliotheek. Donderdagavond is er een lezing van dichteres Joke Van Leeuwen en poëet Max Greyson en ook hun boeken zijn op een standje uitgelicht.

Verder zorgt de bib voor een themaopstelling met een selectie van gedichten en boeken over poëzie. Jongeren kunnen naar hartenlust deelnemen aan de safaridierenzoektocht met elf raadselgedichten en er zijn ook heel wat stukjes over dieren en de natuur op de thematafel te vinden.

 SVO

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio