© ATV

Antwerpse honden duiken mogelijk binnenkort in stedelijk zwembad Ieperman

Antwerpen, Wilrijk -

Antwerps schepen van Sport Peter Wouters (N-VA) onderzoekt of er een zwemmoment kan worden georganiseerd voor honden in het stedelijk zwembad Ieperman in Wilrijk, voor dat die sluit voor grondige renovatie. Antwerpen zou dan zo het voorbeeld volgen van Aartselaar.

LEES OOK. Hondenfeestje breit origineel slot aan geschiedenis oude zwembad

Het was N-VA-gemeenteraadslid Sanne Descamps die het voorstel deed. Zij liet zich inspireren door het initiatief in Aartselaar. Daar mochten honden afgelopen zondag zich volop uitleven in het oude zwembad aan de Kleistraat. Het zwembad wordt afgebroken en is gesloten voor zwemmers.

Schepen Wouters is het initiatief zeer genegen. “Toen ik de berichtgeving zag over het initiatief van Aartselaar voelde ik al nattigheid”, zegt Wouters.

Het is wel alleen mogelijk in een zwembad dat wordt gesloten of grondig wordt gerenoveerd waarbij het zwemwater volledig wordt verwijderd. Dit gebeurt tegen de zomer bij het zwembad Ieperman in Wilrijk.

Zwembad Ieperman. © Jan Van der Perre

“Dit zwembad komt dus in aanmerking voor een zwemmoment voor honden omdat er een grondige renovatie is gepland en de zwemkuip wordt leeggemaakt”, zegt de schepen. “Ik heb de diensten daarom gevraagd om te onderzoeken of we onze viervoetige vrienden de kans kunnen geven om in een stedelijk zwembad te zwemmen. Dat zou een Antwerpse primeur zijn. Technisch kan het, maar we moeten ook bekijken hoe we dit organisatorisch best aanpakken.” svw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Peter Wouters