De Profplog bekijkt ook winkelcentrum Promenade.

De Profplog bekijkt ook winkelcentrum Promenade.© koen fasseur

Experten helpen Kapellen om handelskern bruisender te maken

Kapellen -

Vanaf februari komt de Profploeg naar Kapellen. Het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) selecteerde de gemeente voor een begeleidingstraject. De Profploeg bestaat uit experten die de gemeente helpen om de handelskern aantrekkelijker te maken.

Om de handelskernen in de gemeenten te versterken nam Vlaams minister van Economie Hilde Crevits verschillende maatregelen. Het lanceren van de Profploeg is er een van. Die bestaat uit experten in onder meer ruimtelijke ordening, e-commerce, vastgoed, sociale media, events en stedelijke organisatie, die op pad gaan in de handelskern op zoek naar verborgen parels en naar mogelijkheden om de kern te versterken. Zij doen onder meer voorstellen voor het ontwikkelen van innovatieve winkelconcepten, het oplossen van een mobiliteits- of parkeerprobleem of het creatief in de etalage zetten van de troeven van de handelskern. Er is hiervoor in de relancemiddelen in 1,5 miljoen euro voorzien.

Kapellen is een van de vijftig gemeenten die een Profploeg op bezoek krijgt. Het team zal in samenspraak met de gemeente en de middenstand concrete acties voorstellen om onder meer de leegstand aan te pakken en het straatbeeld meer uitstraling te geven. Het begeleidingstraject begint in februari. (evdw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio