De situatie aan Dorp 38. 

De situatie aan Dorp 38. ©  kma

“Aannemer heeft er zelf belang bij om snel door te werken”

Zoersel -

Raadslid Wouter Bollansée (Vlaams Belang) polste tijdens de jongste gemeenteraad van Zoersel naar de situatie met het deels versperde fietspad aan Dorp 38. “Er is daar al weken geen beweging”, zegt hij, “terwijl erop gedrukt werd dat de aannemer zo snel mogelijk moest voortdoen.”

Kristin Matthyssen

De aannemer heeft een deel van het fietspad ingenomen voor zijn werf, waardoor de fietsstrook nu gevaarlijk smal is. Na eerder protest van Vlaams Belang in december is er wel een lokale fietsomleiding, maar die wordt nauwelijks gevolgd.

Volgens schepen Marc De Cordt (Groen) vroeg de gemeente een onderzoek van een stabiliteitsbureau. Daaruit blijkt dat de huidige situatie met het stutten van de voorgevel - de achterbouw werd intussen gesloopt - de enige mogelijke optie is.

De huidige situatie is de enig mogelijke, blijkt uit onderzoek van een stabiliteitsbureau. 

De huidige situatie is de enig mogelijke, blijkt uit onderzoek van een stabiliteitsbureau. ©  kma

Zowel de gemeente als het Agentschap Wegen en Verkeer leggen de aannemer wel een bijdrage op voor ‘inname van openbaar domein’. “Die firma heeft er dus zelf alle belang bij om zo snel mogelijk verder te werken”, legt de schepen uit.

Sloop Lamme Goedzak begonnen

Aan de overzijde werd intussen gestart met de afbraak van de voormalige feestzaal De Lamme Goedzak. Ook hier staat een stelling, maar is het fietspad wel nog vrij. Jones Construct gaat het binnengebied duurzaam ontwikkelen. Er komen zeventien appartementen en negen gezinswoningen met een verkeersluwe straat die enkel toegankelijk is voor fietsers en voetgangers en die een verbinding maakt tussen WZC De Buurt en Zoersel-Dorp.

Ook aan de afbraak van De Lamme Goedzak zijn ze nu begonnen. 

Ook aan de afbraak van De Lamme Goedzak zijn ze nu begonnen. ©  kma

Ook aan de afbraak van De Lamme Goedzak zijn ze nu begonnen. 

Ook aan de afbraak van De Lamme Goedzak zijn ze nu begonnen. ©  kma

Wie kwam hier ooit nog feesten of spelen? 

Wie kwam hier ooit nog feesten of spelen? ©  kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio