©  Robin Fasseur

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Gisteren heb ik ontslag genomen, maar ik ga in de horeca blijven werken”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Ali Assou (28).

Elien Van Wynsberghe

“Mijn vrouw is binnen in de Permeke bibliotheek, op zoek naar een paar nieuwe boeken. Ik wacht buiten op haar. Ze heeft vandaag een dagje vrij. Normaal gezien werkt ze op een bureau. Zelf werk ik in de horeca, als kok in een pokébowlzaak. Of beter gezegd, werkte. Gisteren heb ik ontslag genomen. Een onenigheid met mijn baas. Hij was niet redelijk. Maar dat is niet erg. Ik vind wel een andere job. Ik wil wel in de horeca blijven werken. Dat doe ik graag. Ik heb altijd in die sector gewerkt en heb ondertussen veel ervaring. Het komt dus wel goed.”

“Mijn vrouw en ik hebben twee kindjes. Deze hier heet Mundir, de andere Nadir. Ze zijn allebei nog heel klein. Dat is soms best vermoeiend. Ze praten veel, willen veel spelen en slapen niet altijd even goed door ’s nachts. Dat vraagt toch veel tijd en energie. Maar daar moeten we door, hé. Ik doe dat met plezier.”

“Drie jaar geleden verhuisden we van Marokko naar Antwerpen. We wonen in de buurt van het Sint-Vincentiusziekenhuis. Een hele toffe buurt waar veel aardige mensen wonen. Voor de rest hebben we nog familie in Hoboken. En in Sint-Niklaas. En in Nederland.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio