©  Jan Van der Perre

22 ‘extra’ parkeerplaatsen op Ten Eekhovelei

Deurne -

Op de Ten Eekhovelei, tussen de Lakborslei en de De Gilmansstraat wordt het parkeerverbod op donderdagochtend opgeheven. Door een verminderd aantal marktkramers is het overbodig geworden. “Waar we kunnen proberen we zo ook de parkeerdruk te verminderen”, zegt districtsschepen Philip Van Acker (N-VA).

Het aantal marktkramers van de donderdagmarkt op de Ten Eekhovelei in Deurne is verminderd. Dat heeft verschillende redenen volgens districtsschepen Philip Van Acker (N-VA). “Sinds de verhuis van de Lakborslei naar de Ten Eekhovelei zijn een aantal klanten uitgeweken naar andere markten. En sommige marktkramers zijn ook in andere gemeenten gaan staan.”

Het gevolg is dat er minder marktvoertuigen zijn en dus het bestaande parkeerverbod tussen 5 en 8u ’s morgens op de Ten Eekhovelei, tussen de Lakborslei en de De Gilmansstraat, overbodig is geworden.

De parkeersverbodsborden in dat deel van de straat worden daarom verwijderd, waardoor op donderdagochtend terug 22 parkeerplaats ter beschikking worden gesteld voor de buurt. “Waar we kunnen proberen de parkeerdruk te verminderen”, zegt Van Acker.

Opgelet, want in het andere deel van de Ten Eekhovelei blijft het parkeerverbod op donderdag wél gelden.

 jas

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio