Burgemeester Gilles Bultinck en de nieuwe bestuursploeg in Vosselaar. 

Burgemeester Gilles Bultinck en de nieuwe bestuursploeg in Vosselaar. © Joren De Weerdt

Nieuwe coalitie in Vosselaar: schepenen leggen eed af op 3 februari, raadslid N-VA neemt ontslag

Vosselaar -

De installatie van de burgemeester en schepenen in de nieuwe Vosselaarse coalitie van CD&V, Vosselaar Vooruit, Visie op Vosselaar, Vooruit en onafhankelijk raadslid Kevin Luyckx vindt plaats op de gemeenteraad van donderdag 3 februari.

LEES OOK. Vosselaar voert als tweede gemeente in provincie coalitiewissel door: “Vertrouwen tussen meerderheidspartijen was zoek”

Woensdag raakte bekend dat meerderheidspartij CD&V in Vosselaar coalitiepartner N-VA laat vallen en in zee gaat met de voltallige oppositie. Door een recent Vlaams decreet kan zo’n coalitiewissel vlotter verlopen dan voordien.

Op de gemeenteraad van komende donderdag ligt eerst een constructieve motie van wantrouwen tegen het huidige schepencollege ter stemming voor. Na de aanname van die motie leggen de nieuwe schepenen en de burgemeester de eed af bij gemeenteraadsvoorzitter Inge Bruynooghe (CD&V).

Volledig digitaal

Maar de gemeenteraad verloopt door de coronacrisis nog volledig digitaal. Kandidaat-schepenen Jef Michielsen, Myriam Maes, Kevin Luyckx en Inge Van Goubergen zullen net als burgemeester Gilles Bultinck normaal gezien wel fysiek aanwezig zijn, maar dan in aparte ruimten in het gemeentehuis. Zij kunnen dan een voor een in de raadzaal de eed afleggen.

De partij N-VA verzeilt met acht raadsleden in de oppositie. De agenda van de gemeenteraad vermeldt nog het ontslag van gemeenteraadslid Sigrid Baten van N-VA. Er wordt donderdag nog geen opvolger voor het raadslid geïnstalleerd. Dat gebeurt wellicht in een van de latere gemeenteraden.

(bvdl)

LEES OOK:

Opzijgeschoven N-VA-schepen over nieuwe meerderheid in Vosselaar: “Ik had nog zoveel willen verwezenlijken”

Burgemeester na politieke aardverschuiving in Vosselaar: “Dit was geen actie tegen N-VA, wel vóór onze gemeente”

Nieuwkomers in coalitie in Vosselaar: “Onze inwoners verdienen een fatsoenlijk bestuur”

Voorzitter N-VA Vosselaar na wip uit coalitie: “We hebben de moed en het lef gehad om aan de boom te schudden” 

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio