De Splinter ligt op het domein Berentrode. 

De Splinter ligt op het domein Berentrode. © Erik Van Eycken

Begin februari nieuw overleg over bouwperikelen jeugdcentrum De Splinter

Bonheiden -

Drie jaar na de eerste spadesteek ligt de ruwbouw van wat jeugdcentrum De Splinter moet worden, er troosteloos bij. Door bouwperikelen tussen de gemeente Bonheiden en de aannemer zit het dossier muurvast, al lijkt er nu toch een beetje hoop.

Erik Van Eycken

N-VA Bonheiden-Rijmenam stelde op de gemeenteraad dat in het belang van alle betrokken actoren er een nieuwe gerechtsdeskundige moet worden aangesteld voor het dossier van De Splinter. “Dit is niet meer normaal, onze jeugd heeft toekomst nodig”, zegt raadslid Wim Van Der Donckt. “We weten dat het dossier in dat geval van nul moet worden bekeken, maar vrezen dat er geen andere geen andere optie is. Het lijkt erop dat de gerechtsdeskundige bezig is aan zijn winterslaap. We moeten nu actie ondernemen.”

Nieuwbakken schepen van Openbare Werken Yves Goovaerts (BR30) ziet het anders. “Toch is er de laatste maanden wat vooruitgang”, klinkt het voorzichtig. “Eind vorig jaar was er een plaatsbezoek van alle actoren in het dossier en we hebben van de gerechtsdeskundige een voorlopig verslag ontvangen. Aan alle betrokken instanties wordt nu gevraagd om op korte termijn een standpunt in te nemen, begin februari komen we samen in de hoop het dossier te deblokkeren”, legt hij uit. “De fouten in de constructie moeten eerst worden opgelost, dan kunnen we verder. Er komt dus geen nieuwe gerechtsdeskundige, dit zou het proces alleen maar vertragen.” (evb)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio