©  EPA-EFE

Eritreeër Biniam Girmay bezorgt Intermarché-Wanty Gobert eerste zege van het seizoen op Mallorca: “Ik ben overdonderd”

Biniam Girmay (21) won de Trofeo Port d’Alcúdia, de tweede wedstrijd van de Challenge Mallorca. Na 173 km was de Eritreeër van Intermarché-Wanty Gobert in een sprint de snelste.

Werner Bourlez

Ondanks de beklimming van de Coll de Sa Batalla (8,8 km, met een gemiddelde stijgingspercentage van 4.6 %), werd er met een grote groep gespurt voor de zege. De Eritreeër Biniam Girmay zorgde meteen voor de eerste zege dit seizoen voor Intermarché-Wanty Gobert. De Zuid-Afrikaan Ryan Gibbons (UAE Team Emirates) werd tweede, de Italiaan Giacomo Nizzolo (Israel-Premier Tech) derde. Piet Allegaert werd zevende, Lawrence Naesen tiende.

“Ik ben overdonderd door deze overwinning”, reageerde Girmay. “Het is heel fijn om het seizoen zo te beginnen en op die manier onze fantastische winning spirit van vorige herfst verder te zetten. Ik ben met veel vertrouwen aan het jaar begonnen, het is fantastisch dat ik in mijn tweede wedstrijd een aantal van ’s werelds beste sprinters kon verslaan. Daarvoor moest ik ook al de lange klim in de finale overleven. Ik heb er echt afgezien, maar dankzij de hulp van mijn ploegmaats kon ik met goede benen aan de sprint beginnen. De parcoursen en aangename weersomstandigheden hier op Mallorca bevallen me. In mijn volgende wedstrijden van de Mallorca Challenge, zaterdag en zondag, hoop ik op mijn elan door te gaan.”

De Afrikaan Girmay is een toptalent, hij zorgde vorig jaar voor de eerste medaille ooit voor Eritrea door zilver te winnen op het WK voor beloften in Vlaanderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio