Malou is eerste wellness voor baby’s in de parkgemeente

Brasschaat -

Elf jaar nadat ze kinderdagverblijf Het Pippertje heeft opgestart, opende Caroline Lemmens babyspa Malou in het centrum van Brasschaat. Ouders met pasgeboren baby’s tot kindjes van zes tot zeven maanden kunnen er terecht voor massages en hydrosessies.

Kinderdagverblijf Het Pippertje bevindt zich in de Verhoevenlei waar vroeger het Bloemenhof gevestigd was. “Nadat ik zelf met mijn eigen kindje in een babyspa was geweest, kwam het idee zelf iets dergelijks op te starten”, zegt Caroline.

Volgens de zaakvoerder heeft een massage en een hydrosessie voor kleine baby’s een positief effect op de motorische en mentale ontwikkeling.

“Maar het is toch vooral het ideale verwenmoment voor de ouders samen met de baby. Bij de massage waarbij we alleen biologische oliën gebruiken, doet een kinderverzorgster de behandeling voor op een pop. De ouders doen dit na op hun eigen baby. Deze massage is zeer bevorderlijk voor de spijsvertering en vermindert de buikkrampjes. We hebben al ouders gehad die de massages opnamen om ze nadien thuis zelf te kunnen uitvoeren”.

“Bij de hydrosessie zit de baby in een speciale drijfring. In het water dat tussen 35 en 37 graden Celsius warm is, beweegt hij op een andere manier. Onder water laten we blauw en rood licht schijnen, dat is voor de baby rustgevend. Dat geeft hem zelfvertrouwen. Aangezien de massage en de hydrosessie wel wat inspanning vragen van de baby, kan hij best komen na een langere dut en na een voeding. Er is bij ons ruimte voorzien om de baby zijn voeding te geven”, vervolgt Caroline.

De babyspa.

De babyspa. © RR

“Het is de bedoeling dat de baby’s maximaal acht maanden oud zijn. Maar als een iets oudere baby zich er ook goed bij voelt, dan is hij natuurlijk ook welkom. Op dit ogenblik zijn wij de eerste in Brasschaat”. (jbr)

malou-babyspa.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio