©  BELGA

Bondsparket vraagt één speeldag schorsing voor Anderlecht-verdediger Wesley Hoedt

Het bondsparket heeft Anderlecht-verdediger Wesley Hoedt een minnelijke schikking van één speeldag schorsing en een boete van 1.000 euro voorgesteld voor zijn uitsluiting in het duel van woensdagavond tegen Cercle, zo maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond KBVB donderdag bekend.

Werner BourlezBron: BELGA

Als paars-wit het schorsingsvoorstel aanvaardt, mist de Nederlander het competitieduel van 6 februari tegen Eupen, aangezien de schorsing pas op 2 februari ingaat. Anderlecht zou zo wel kunnen rekenen op Hoedt voor de topper van komend weekend op het naburige veld van Union. Als Anderlecht niet akkoord gaat, komt de speler voor het disciplinair comité.

Paars-wit bracht zich woensdag halverwege de eerste helft stevig in de problemen, na de uitsluiting van Wesley Hoedt. De Nederlander had eerst geel gekregen voor zijn overtreding aan de rand van de zestien op de doorgebroken Rabbi Matondo, maar na het bekijken van de beelden maakte scheidsrechter Wesli De Cremer daar rood van. 

Matondo bleef een gesel voor de thuisverdediging en het was dan ook geen verrassing dat hij er na 69 minuten met een heerlijke streep 0-1 van maakte. De thuisploeg kreeg met moeite een bal tussen de palen en drie minuten voor affluiten deed Franck Kanouté de boeken helemaal dicht met de 0-2, in de herneming na een bal op de paal van alweer Matondo.

MEER OVER RSC Anderlecht

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL