Deze leegstaande woning op de Retiesebaan in Kasterlee zou moeten wijken voor een gloednieuw filiaal van supermarktketen Jumbo. 

Deze leegstaande woning op de Retiesebaan in Kasterlee zou moeten wijken voor een gloednieuw filiaal van supermarktketen Jumbo. © Bart Van den Langenbergh

Nederlandse supermarktketen Jumbo wil filiaal op Retiesebaan: “De vestiging verruimt het aanbod voor de consument”

Kasterlee -

De Nederlandse supermarktketen Jumbo plant de bouw van een gloednieuw filiaal in Kasterlee. Jumbo heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de installatie van een supermarkt met een verkoopsoppervlakte van 1.480 vierkante meter op de Retiesebaan in Kasterlee. Vorig jaar ving concurrent Albert Heijn nog bot in Kasterlee.

Albert Heijn is er nog niet in geslaagd om een filiaal te openen in Kasterlee, maar misschien lukt concurrent Jumbo daar wel in. De Nederlandse supermarktketen heeft alvast een vergunning aangevraagd voor de bouw van een gloednieuwe supermarkt op de Retiesebaan, op een paar honderd meter van de dorpskern. Jumbo wil daar een leegstaande woning slopen en op twee percelen een supermarkt installeren van 1.982 vierkante meter met een netto-verkoopsoppervlakte van 1.480 vierkante meter.

De nieuwe winkel zou volgens de initiatiefnemers een tewerkstelling tot veertig personen kunnen opleveren. “De vestiging van deze supermarkt van Jumbo in Kasterlee verruimt het toegankelijk aanbod voor de consument en versterkt de koopbinding binnen Kasterlee”, luidt het in de aanvraag. “Het project zoekt aansluiting bij de al andere aanwezige detailhandelszaken langsheen de Retiesebaan. Uit de economische berekeningen in de marktstudie van Nelson blijkt dat er naast de bestaande voedingswinkels nog marktruimte voor een extra Jumbo aanwezig is.”

86 parkeerplaatsen

De nieuwe supermarkt zou zeven dagen op zeven open zijn en alleen zondagnamiddag en maandagvoormiddag sluiten. Aan het gebouw komt een parking met 86 parkeerplaatsen waaronder zes plaatsen voor andersvaliden en twee oplaadpunten. Jumbo voert nog aan dat het laden en lossen van goederen, gemiddeld twee keer per dag, in een zone achteraan het gebouw gebeurt. De vrachtwagens en bestelwagens rijden aan via de Retiesebaan en hebben een aparte uitrit naar die gewestweg.

Jumbo wil voor de bouw van de winkel ook een braakliggend perceel aan de Retiesebaan in Kasterlee inpalmen. 

Jumbo wil voor de bouw van de winkel ook een braakliggend perceel aan de Retiesebaan in Kasterlee inpalmen. © Bart Van den Langenbergh

Toelating

Het openbaar onderzoek voor de nieuwe supermarkt is donderdag afgelopen. Het schepencollege van Kasterlee bekijkt later de aanvraag en de bezwaren. Burgemeester Ward Kennes (CD&V) wil nog niet reageren op het dossier.

Vorig jaar kreeg Albert Heijn geen toestemming voor een supermarkt op het terrein van de Peugeot-garage Pelka op de Turnhoutsebaan in Kasterlee. Voor de gemeente is er in Kasterlee nog maar alleen plaats voor een buurtsupermarkt van maximaal 650 vierkante meter. Er zijn al filialen van Lidl, Aldi en Delhaize en SPAR in Kasterlee.

De Nederlandse keten Jumbo is wel aan een steile opmars bezig in België. Er zijn intussen al zeventien filialen in Vlaanderen open, waarvan een supermarkt op Breebos in Rijkevorsel. (bvdl)

  

Jumbo opende in november 2019 het eerste filiaal in de provincie Antwerpen in Rijkevorsel.

Jumbo opende in november 2019 het eerste filiaal in de provincie Antwerpen in Rijkevorsel. © Joren De Weerdt

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio