Vlinders sieren de nutskast in de Hovestraat. © RR

Nutskasten krijgen vrolijke kleuren dankzij wijkbudgetten

Edegem -

Nutskasten in de Willem Hereynsstraat, de Hovestraat en de Lourdeslaan van Edegem zijn sinds deze week aangekleed met een kleurrijke tekening. Na het aanvragen van wijkbudgetten liet de gemeente deze traditioneel grijzen kasten opfleuren.

Filip Spoelders

“We hebben deze drie kasten kunnen realiseren dankzij de wijkbudgetten. Het lokaal bestuur maakt budgetten vrij waarmee buren hun ideeën voor de wijk kunnen verwezenlijken. Zo krijgen creatieve en ondernemende bewoners een duwtje in de rug”, zegt schepen voor wijkwerking Lawrence Vancraeyenest (N-VA).

De maïs maakt een link naar het landbouwverleden. © RR

De tekeningen zijn trouwens niet zomaar gekozen. De vogels in de Willem Hereynsstraat verwijzen naar alle vogels die je in Edegemse achtertuinen kan spotten. De vlinders in de Hovestraat zijn een knipoog naar het nabijgelegen begeleidingscentrum de Vlinderkens en de maïskolven in de Lourdeslaan doen terugdenken aan de vroegere akker waar het dorsen de aandacht van de buren trok.

“Nutskasten zijn soms een doorn in het oog of mikpunt van vandalisme. Onlangs hebben we een open oproep geplaatst waarmee we nog meer kasten willen opvrolijken. Die oproep kreeg veel respons. Er zullen dus nog kleurrijke kasten volgen”, zegt burgemeester Koen Metsu (N-VA).

De vogels die de Edegemnaren in hun achtertuin kunnen ontdekken. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners