Rik Van Looy geeft zelf steevast het startschot voor de naar hem genoemde Grote Prijs. 

Rik Van Looy geeft zelf steevast het startschot voor de naar hem genoemde Grote Prijs. © Marc Peeters

Grote Prijs Rik Van Looy boort internationaal deelnemersveld aan

Herentals, Grobbendonk -

De vierde editie van de wielerwedstrijd voor U23-renners Grote Prijs (GP) Rik Van Looy plant voor september een internationaal deelnemersveld. Dat bewijst dat de wedstrijd zich stilaan kan etaleren als een klassieker.

Sinds de eerste editie in 2018 groeide de GP Rik Van Looy al uit tot een bekende naam onder de wielerwedstrijden voor de U23-renners. De grote opleidingsploegen vaardigen maar al te graag hun elite naar de Kempense koers af, waarbij de Keizer van Herentals Rik Van Looy zelf traditioneel in zijn geboortedorp het startschot geeft. Voor de vierde editie van 17 september wil de organisatie nog een stap verder zetten.

“Na drie geslaagde edities op nationaal interclubniveau 1.12IC1, met tussendoor de alternatieve Keizerkoers, voelen we ons als organisatie klaar om te stap te zetten naar het internationale niveau UCI 1.2”, zegt Pieter Van Genechten van GP Rik Van Looy. “Zo krijgen we toegang tot een internationaal deelnemersveld van continentale teams. De grote opleidingsploegen geven onze koers nog meer aanzien en zetten de status van echte klassieker voor U23-renners extra in de verf.”

Want de wedstrijd kan intussen een fraai palmares voorleggen: zowel Brent Van Moer (2018), Viktor Verschaeve (2019) als Louis Blouwe (2021) kon niet lang na de deelname in de Kempen een profcontract tekenen. (ho)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio