Negen maanden geleden werd ze mama, nu kondigt Yanina Wickmayer tenniscomeback aan

Haar mysterieuze boodschap op sociale media deed het al vermoeden, maar nu is het ook officieel: Yanina Wickmayer (32) stapt terug op de tenniscourt. Dat maakte ze donderdag bekend. De Lierse tennisster werd in april van vorig jaar mama van Luana Daniëlla.

Hannes Van Gael

ARCHIEF. Yanina Wickmayer in blijde verwachting: “Maar maak jullie geen zorgen: dit is geen afscheid van het tennis”

Wickmayer maakte er geen geheim van dat ze na de geboorte van haar kindje opnieuw het profcircuit wou induiken. “Mijn carrière stond altijd op de eerste plaats maar het werd steeds moeilijker om deze droom weg te stoppen en het verlangen naar een eigen gezinnetje te onderdrukken… maak jullie geen zorgen: ik speel nog steeds heel graag tennis. Dit is dus geen afscheid maar een tot ziens”, zo kondigde ze in oktober 2020 haar zwangerschap aan. In die periode speelde ze ook haar laatste wedstrijd en in april 2021 werden Wickmayer en Jérôme Vanderzijl mama en papa van Luana Daniëlla.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Comeback op 7 februari

Op haar persconferentie in het Topsportcentrum Tennis Vlaanderen in Wilrijk werd Wickmayer ook voorgesteld als boegbeeld van PronoKal Genomics. Dat is een nieuw genetisch onderzoek van de Pronokal Group dat de meest doeltreffende manier zoekt om gewicht te verliezen en een gezond gewicht te behouden. Wickmayer zal al op 7 februari haar opwachting maken op het ITF-toernooi van Porto in Portugal. De voorbije maanden trainde Wickmayer echter naar eigen zeggen intensief om er meteen weer topfit te staan.

“Bij een comeback wil ik honderd procent fit zijn. Ik zal niet aan een tornooi deelnemen terwijl ik op mijn eten moet letten om wat kilo’s kwijt te spelen. Op halve kracht kan ik mijn resterende ambities niet waarmaken, zeker niet in het ­huidige tennis, waar iedereen ­fysiek sterk staat”, verklaarde Wickmayer in een interview dat dateert van februari 2021.

Uit deze mysterieuze boodschap konden we al afleiden dat Wickmayer een aankondiging over het tennis ging maken:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wickmayer verdween na haar zwangerschap ook niet volledig uit de picture. Zo was ze te zien in het VTM-programma The Masked Singer. Ze kroop in het pak van De Roos, maar viel als eerste kandidate af.

LEES OOK. Yanina Wickmayer is de eerste afvaller in ‘The masker singer’: “Ik had graag nog wat meer liedjes gezongen”

 

 ©  vtm

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio