© BERT DE DEKEN

Twintiger moet voorwaarden naleven na zware ruzie met broer

Beerse

Een 22-jarige jongeman uit Beerse kreeg van de rechter een autonome probatiestraf voor een gevecht met zijn eigen broer.

Terwijl hun ouders begin april vorig jaar zelf op citytrip waren, bouwden W.R. (22) en zijn 25-jarige broer thuis een feestje, elk met eigen vrienden. Maar dat feestje liep danig uit de hand. “R. stond ’s nachts plots in de slaapkamer van zijn broer en diens vriendin. Het tweetal kreeg ruzie en er ontstond een gevecht”, zei procureur Bjorn Vervoort eerder op de rechtbank. “W.R. gebruikte meermaals een taser of stroomstootwapen. Hij gebruikte dat wapen ook als knuppel om zijn broer te slaan.” De felle ruzie eindigde uiteindelijk in de keuken van de woning.  

W.R. was na de feiten in zijn auto weggereden en werd om 8u ’s morgens in het centrum van Beerse gevonden. Hij legde een positieve speekseltest af.

De rechtbank in Turnhout veroordeelde hem tot een autonome probatiestraf voor een periode van twee jaar. Dit betekent dat hij gedurende twee jaar een aantal voorwaarden moet naleven. (bvdl)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio